Nieuws

Onder 19-1 speelt sterk toernooi in Rockanje.

Na een leerzaam seizoen voor onder 19-1 speelde het team zaterdag een toernooi op Rockanje. Niet zomaar een toernooi. Beide trainers Martin en Patrick wilde aan het eind van het seizoen eens kijken waar hun team stond. Dus schreven ze in bij het onder 19-1 toernooi van Rockanje, een toernooi met hoofdzakelijk teams vanuit een hogere klasse en Vierpolders waar Simonshaven onder 19-1 in de competitie gelijk heeft gespeeld.

Helaas voordat het toernooi kon starten moest het gehele schema om, aangezien er 2 clubs niet kwamen opdagen. Dan maar een competitie waarin er 2x tegen elkaar werd gespeeld. De openingswedstrijd op z’n toernooi is van belang en die moest gespeeld worden tegen de thuis club Rockanje. Een sterk team vooral in de fysieke duels. Maar de start van Simonshaven onder 19-1 was perfect. Met goed spel was het Rockanje wat alleen maar achter de bal aan kon rennen en was het Simonshaven die vooral goed op balbezit speelde. Al snel lag het eerste doelpunt erin. De goed keepende Quintin had gezien dat de spits Murjel 1op1 stond. Met een goeie uittrap wist hij Murjel te bereiken die de 1-0 langs de keeper schoot. Na 7 minuten kwam Dylano in het team die na een mooie voorzet van Nouri met zijn eerste bal contact Mo vrij voor de keeper zetten en de 2-0 was een feit.

Daarna volgde Vierpolders. Afspraak voor het team was het zelfde als tegen Rockanje. Maar tegen Vierpolders lukte dat niet helemaal. Tegen Vierpolders lukte het niet om goed in balbezit te blijven. Mede omdat Vierpolders 1op1 speelde achterin werd er door Simonshaven snel naar de 3 snelle spitsen gezocht. Maar die konden niet de 1-0 op het score bord krijgen. Gelukkig bleef het middenveld en verdediging scherp en werd de 0 gehouden.

De uitslagen van beide tegenstanders waren gunstig. Als er namelijk tegen Rockanje werd gewonnen zou de laatste wedstrijd er niet meer toe doen. Het was namelijk de laatste van Rockanje die 6 punten had en Vierpolders stond nog maar op 1 punt. Dus bij winst van Simonshaven zou de cup van het toernooi binnen zijn. De wedstrijd begon en wederom waren de echte kansen weer voor Simonshaven, diverse keren kwamen de spitsen alleen voor de keeper. Maar Rockanje deed er alles aan om niet te verliezen. Het enige wat Rockanje kon doen was spelde prikjes uitdelen vanuit de counter. Maar de verdediging van Simonshaven stond als een huis. Een leuke spannende pot voetbal maar de eind score bleef gelijk.

Dan moest het gebeuren in de laatste wedstrijd. Een gelijk spel was niet voldoende voor Simonshaven met dan 6 punten ongeslagen en Rockanje 7. Dus moest er gewonnen worden van Vierpolders. Vanaf het eerste fluitsignaal was het Simonshaven die de druk op de Vierpolders verdediging wist te leggen. Afstand schoten op het doel, 1 op1 op de keeper af en daar ging de noodrem op door Vierpolders, en het lukte maar niet om de bal in het net te krijgen. Met nog 3 minuten op de klok moest er gewonnen worden, wat zou het zuur zijn om geen enkel tegendoelpunt te krijgen goed te spelen en dan net niet het toernooi winnen.

Trainer Patrick en Martin voerde de druk op en achterin werd er 1op1 gespeeld en een extra spits werd ingebracht. Er moest gewonnen worden. In de ene laatste minuut was het Bruno die van rechts de voorzet gaf, iedereen miste de bal waardoor de bal bij Mo kwam. Hij kapte zijn tegenstander uit en schoot de bal het net in. De ontlading in het veld en er om heen brak los. Nu nog de laatste minuut uitspelen. Maar dat was geen probleem. De buit was binnen.

Een leuk en geslaagd toernooi voor het team onder 19-1. Een verdediging met keeper die niet week voor welke aanval dan ook, een middenveld wat soms de tegenstander alleen maar achter de bal aan liet lopen en een aanval waar in ieder 1op1 duel niet tegen op te spelen was. Onder leiding van twee trainers die door het vuur gaan voor hun team.

 

Leave a Reply