Nieuws

Simonshaven selectie is klaar voor seizoen start

Waar het voor de meeste teams bij Simonshaven het seizoen net is begonnen is de selectie alweer 6-7 weken aan de slag. Op zaterdag 4 augustus stond de eerste trainingsdag op het programma. Conditie en voetbaloefeningen in de ochtend en na de lunch een uitgezet parcours waarbij alle facetten van het voetbal werden getest. Daarna ging het training schema door op maandag,dinsdag en donderdag.

Dit seizoen bestaat de selectie uit twee teams, Simonshaven 1 en 2, met boven de dertig speler is de concurrentie hoog en de gemiddelde leeftijd rond de 21 jaar max. Een hele jonge selectie dus. Een mooie uitdaging voor de staff van de selectie om het talent wat in de totale selectie zit eruit te laten komen en met mooi en leuk voetbal een plezierig seizoen te draaien.

De eerste uitdaging stond op het programma op 11 augustus. Uit tegen FIOS, helaas door het warme weer was het veld van FIOS niet bespeelbaar en moesten we op zoek naar een andere tegenstander. Die vonden en konden we spelen uit tegen DBGC. DGBC uitkomend in de tweede klasse was wel meteen een uitdaging.

Maar de eerste verliep voor Simonshaven goed. De eerste 45 minuten speelde Simonshaven een leuke pot. Met nog maar 4 trainingen achter de rug was het DBGC die vooral de tweede helft met slim spel voor Simonshaven een maatje te groot was. Maar het team was gestart met de eerste leerweg naar opbouwend voetbal.

Zo volgde in de voorbereiding trainingen en wedstrijden elkaar af voor zowel team 1 als team 2 en kwam langzaam aan ook iedereen terug van vakantie. Het Bernisse toernooi werd met een goed gevoel afgesloten. En we konden verder gaan timmeren aan de selectie.

De eerste test werd gespeeld op een dinsdag thuis tegen Zinkwegse boys. Uitkomend in de zelfde competitie dus konden we zien waar we stonden. Zinkwegse Boys is een team wat in de competitie gaat voor promotie nadat mn vorig seizoen is gedegradeerd  naar de 4de klasse.

Met goed opbouwend voetbal werd er een leuke wedstrijd neer gezet door Simonshaven. Met kansen aan beide kanten was het vooral goed om te zien hoe er in het veld de patronen van de trainingen terug was te zien. Met een eindstand van 4-4 waren we tevreden. En klaar om te starten in de beker. In de beker was het voor 1 SVV, OVV en Rockanje en voor 2 SHO, Feyenoord en Smitshoek.In de eerste wedstrijd van het eerste tegen SVV werd de trend van leuk voetbal doorgezet. Het was SVV die wel op voorsprong kwam maar uit eindelijk had Simonshaven 25minuten de wedstrijd in hand. Maar wist nog niet te score. SVV eindigde de eerste helft met tien man. Direct start tweede helft was het Simonshaven die erop en erover wilde. de 1-1 stond snel op het score bord en was het wachten op de 2-1. Helaas kwam het niet zover omdat de wedstrijd gestaakt werd en de laatste 25 minuten niet door konden gaan. Simonshaven hield zich netjes afstandig van de onregelmatigheden op het veld. Simonshaven 2 kon tegen het sterke Smitshoek geen vuist maken helaas en verloor.

Simonshaven 2 moest door de week spelen tegen SHO en zag de wedstrijd onterecht eindigen in 4-3. Waarna Simonshaven 1 tegen het sterke OVV geen vuist kon maken en vooral zichzelf te kort deed. Met nog een oefen wedstrijd op dinsdag die tot aan de zeventigste minuut zeer goed ging voor het eerste was het weekend aangebroken van de laatste beker wedstrijden.

Simonshaven 1 uit tegen Rockanje en 2 uit tegen Feyenoord. Beide teams speelde een goeie eerste helft, waarbij 1 te mak starten maar na twintig minuten scherp werd en goed de rust in ging met 1-1. En waarbij het tweede nog beter de rust inging met o-1. Voor het eerste geldt dat we het rondom de zeventigste minuut moeilijk krijgen. De conditie inzet tot aan de zeventigste is hoog, het team is jong en loopt dus vaak nog onnodige meters en daarbij word het na deze tijd moeilijk om de hoge concentratie te behouden die nodig is. Dus helaas beloonde we ons goeie spel niet want de tweede helft was het Simonshaven die Rockanje 25 minuten flink moeilijk maakte. Helaas uit twee corners werd te makkelijk tegen gescoord. Uit eindelijk eindigde we de wedstrijd 4-1. En ook Simonshaven 2 kon de voorsprong niet behouden en eindigde met de zelfde eindstand.

Conclusie van de voorbereiding is dat beide teams klaar zijn voor de seizoen start. Er hard gewerkt is door iedereen om er een mooi seizoen van te gaan maken. Een hele jonge selectie met spelers van 15 jaar tot aan … iets ouder. Die er met elkaar voor willen gaan. En die samen met de staff van 1 en 2 een mooi leer proces ingaan om met leuk opbouwend voetbal en met veel plezier “samen” een prestatie gaan neerzetten.

Getekend Simonshaven reporter,

Leave a Reply