Nieuws

Simonshaven start goed in onder 23 competitie,

Dit seizoen is Simonshaven ingeschreven voor de onder 23 competitie in de regio. Een vriendschappelijke competitie die is opgezet om jeugd spelers te laten ruiken aan het senioren voetbal en een senioren selectie. Bedoeling van deze competitie is om met een mix van jeugd spelers en senioren onder de 23 een leerweg in te gaan. Voor jeugd spelers is het leren hoe gaat het nu bij de senioren selectie te werk en voor spelers vanuit de senioren om de jeugd spelers mee te nemen en te coachen. Spelers vanuit de senioren die onder 23 zijn hebben als het goed net deze stap genomen en hebben dus al wat geleerd van de oudere senioren. Nu is dat bij Simonshaven wat anders omdat er niet zoveel spelers boven de 23 zijn in de gehele selectie.

Bij Simonshaven zijn we gestart om ook trainers vanuit de jeugd mee te nemen om ook samen met de trainers van de selectie een leerweg in te gaan. Vanuit de jeugd trainers ging de eerste keer dan ook Yoran mee.

Op 25 september stond de eerste wedstrijd op het programma, uit bij Zwartewaal. Iedere wedstrijd start altijd met een bespreking van posities, organisatie en taken. In de kleedkamer bespraken de trainers met het team de speelwijze, de taak per linie maar soms zelfs op spelers detail. Tegenstander Zwartewaal was vorig seizoen toen beide eerste teams tegen elkaar speelde een maatje te groot voor Simonshaven.Maar hoe zou dit nu uitpakken met de onder 23 wedstrijd?

Vanaf start wedstrijd was direct goed te zien dat iedere speler in het veld zich goed aan zijn taak hield en direct druk werd gezet op de tegenstander. Wat resulteerde in direct kansen voor onze aanval bestaande uit Nouri, Mo en Murjel. Het duurde toch nog 8 minuten voordat de eerste in het doel lag van Zwartewaal. Het was Nouri die na een kaats van onze rechtsback Youri de 0-1 op het scoren bord plaatste. We volgde op met veel kansen maar de bal vond niet het doel. Meestal valt de bal dan verkeerd en valt ie aan onze kant, alleen nu niet. Het middenveld was sterk aanwezig en het waren iedere keer Joshua, Erik en Koen die de bal snel wisten te veroveren en of de aanval zochten of netjes via de achterhoede op balbezit speelde. De achterhoede die bestond uit Kai, Youri, Guus en Joao speelde gedisciplineerd en goed geholpen door de coaching van keeper Juan werd er de gehele eerste helft geen kans weg gegeven.

Na 20 minuten lag de 0-2 erin een vrije trap van Joshua werd voorbij de tweede paal goed terug gespeeld door Mo op Murjel en die scoorde. Direct volgde de 0-3 door een lange bal van Guus scoorde Murjel de 0-3. Na 20 minuten kwamen Delano en Mitchel in het veld. Delano die voorin de boel goed onder druk zetten wist een bal te veroveren en diep weg te spelen op Nouri die helaas niet scoorde maar wel een hoekschop overhield. De goed genomen corner werd door Mitchel net voorbij de eerste paal hard en onhoudbaar in gekopt. De rust stand was 0-4.

Met een goed gevoel gingen we rusten. In de rust spraken we vooral over het verder verbeteren van onze taken en hoe we de controle over de wedstrijd zouden behouden.

De tweede helft liet het zelfde beeld zien als de eerste helft. De wedstrijd werd goed gecontroleerd door gezet. Het was Nouri die vanaf de rechter kant net in de zestien met een hard schot de keeper opnieuw de bal uit het doel liet halen. En ook de tweede helft werd er geen kans weg gegeven met Quintin nu op het doel bleef de controle achterin en op het middenveld gehandhaafd. Op de rand zestien van Zwartewaal was Mo samen met Koen die goed door drukte op de bal en de bal veroverde door direct de vrijstaande Mitchel aan te spelen kon hij de 0-6 geplaatst erin schieten. Met nog kansen voor Murjel, Erik, Josh en Joao was het uit eindelijk een door braak op rechts waar onze speler werd neer gehaald in de zestien en er terecht een penalty werd gegeven.

Mo die als enige aanvaller nog niet gescoord had mocht deze nemen van de spelers. En hij zorgde dan ook voor de eindstand op het bord 0-7.

 Conclusie van de gehele wedstrijd is dat Simonshaven een hele leuke en talent volle jeugd heeft die als 1 team met elkaar goed een taak kunnen uitvoeren.  Met veel plezier hebben we langs de kant genoten van deze jongens. Op naar de volgende onder 23 wedstrijd 2 oktober uit bij GHVV’13 om 20:00 uur.

Leave a Reply