• Afzien voor Jo-10

  26 nov 2022
 • Op 1 Oktober speelden we ook thuis tegen dit team en verloren met 4-8. Spijkenisse Jo10-2 is dus een tegenstander van formaat.
  Tijdens de voorbereidingen op deze wedstrijd (o.a. een training achter gesloten deuren, ver weg van de pers) zien we helaas onze altijd sleurende, maar vooral swingende Jazz uitvallen, een zware domper! Voorts wordt onze vaste rots in de branding achterin, Thijs, ook nog eens voor een wedstrijd verhuurd aan het team van Jo-9 om daar onder de lat te kruipen. En dan moet je dus tegen de - volgens de analisten van de NOS - op papier het sterkste team in de competitie. Prettige wedstrijd! Goed nieuws, de trainers weten twee spelers van Jo-11 los te peuteren om het team vandaag te versterken: Jack (H), een zeer sterke en onuitputtelijke verdediger die de deuren niet dicht houdt, maar letterlijk dicht timmert, en Vincent, een talentvolle alleskunner, die nog maar kort geleden bij de beste club van Nederland (en ver daarbuiten) is neergestreken.

  We gaan van start en de verhoudingen zijn redelijk gelijk vanaf de meet. Spijkenisse speelt goed georganiseerd en is qua veldspel beduidend beter dan een aantal eerdere tegenstanders waarvan wij met ruime cijfers wisten te winnen. De combinaties zijn aan beide kanten in de beginfase goed verzorgd, maar Spijkenisse weet als eerste het doel te vinden, 1-0 en daarna zelfs 2-0. Simonshaven geeft niet op en komt door een mooie boogbal van rechterspits Henk op 1-2 en Djano, de linkerspits ramt ook nog prachtig de 2-2 binnen. Inpakken, strik erom en de rust in denken we, maar een typische flipperkastgoal van Spijkenisse gooit nog roet in het eten, 2-3. Nog een fantastisch aanval van Simonshaven in de slotfase, een subtiel tikje van Djano na een strakke voorzet, tegen de paal!! Pech, pech en nog eens pech. Toch gaan de mannen de kleedkamer in met een gevoel, dat er vandaag een goed resultaat in zit.

  De tweede helft start ongelukkig: Spijkenisse is fris en scoort tamelijk uit het niets drie doelpunten binnen 5 minuten! In deze korte periode zijn we te onwennig in de passing en hebben pech met toch wel talrijke kansen. Dankzij de coaching van trainers Rik en Danny gaan de koppen niet zakken en de ruggen worden gerecht voor de laatste 20 minuten. Narino trekt en sleurt op het middenveld, evenals Brett en Jaysen die steeds vaker dominant zijn en zorgen dat Spijkenisse er niet meer uit komt. Jack zet de boel op slot achterin, Vincent speelt alsof hij al jaren meedoet in dit team en Djace heeft al definitief besloten dat er geen bal meer door gaat en verdedigt zijn doel als een leeuw.
  Met succes, er wordt niet meer gescoord en onze mannen laten zien, dat het hier stopt vandaag voor Spijkenisse. Het was afzien, maar onze jongens toonden zich vandaag ware strijders die nog lang niet klaar zijn met de progressie die ze maken!
  Bedankt voor deze spannende en vermakelijke wedstrijd: Jack, Narino, Vincent, Henk, Djano, Djace, Brett, Jaysen!!

  De derde helft werd eigenlijk al gisteravond gespeeld:
  De Mosselavond (en ook Saté natuurlijk). Na de melding van het Simonshaven Evenementen comité was deze avond sneller uitverkocht dan een ‘afscheidsconcert’ van de Rolling Stones en het was een enorm succes! Spelers, ouders, grootouders, vrijwilligers, broers, zussen, het Bestuur, iedereen was er en het was een fantastische avond met uitstekende spijzen, (veel) dranken en een tombola met super prijzen. Het zou kunnen dat sommige supporters vandaag ook iets rustiger/gezapiger langs de lijn stonden dan normaal, maar dat is dus verklaarbaar. Iedereen die heeft meegeholpen aan deze fijne avond enorm bedankt!

  Volgende week Spijkenisse Jo10-3 thuis. Gaan we gewoon weer winnen.