• Boeiend duel eindigt in remise

  11 mei 2022
 • Terwijl ze in Zeist bij de KNVB nog aan het discussiëren zijn over wel of niet een penalty bij Feyenoord-Psv ging de bal weer rollen bij Sco 63 tegen sv Simonshaven. Dit duel is best wel belangrijk, verliezen is afhaken en bij winst is er nog een theoretische kans! dus de opdracht was duidelijk. En wat werd het... ja een gelijkspel.
  Waar beide teams eigenlijk niet veel mee op schoten. Toch was het een vermakelijk potje van beide ploegen met af en toe leuk voetbal. Teams die allebei wilden winnen maakte het boeiend om naar te kijken. Waar Sco 63 de eerste helft de iets betere ploeg was nam sv Simonshaven de dominantie zeker in de tweede helft over en bracht dit tot een leuk open wedstrijd met aan beide kanten mogelijkheden. De eerste kans was voor sv Simonshaven: ray steekt mitch weg en krijgt ruimte om te schieten maar word zwaar gehinderd en strandt.
  Na ongeveer 10 minuten aan de andere kant een voorzet vanaf links die vrij ingekopt kan worden door de rechtsbuiten van Sco 63 die helemaal niet verdedigd werd resulteert in de 1-0 ! Murjil probeert een soort lob van grote afstand maar is te zacht. Niet lang daarna pakt Danny uitstekend een bal wat toch een hele grote kans was prima!! Toch wat meer ruimte en gaatjes om de bal richting Sco 63 goallie te brengen en wat schiet kansjes te forceren door Patrick en Mitch. Het tempo ligt redelijk hoog en dat is mooi om te zien. De rust wordt bereikt met een 1-0 stand. Tweede helft zoals ik al zei, neemt sv Simonshaven best wel de regie over van vv Sco en bleef goed combineren en gebruikte de ruimtes goed om diverse aanvallen te produceren. Ook Sco ging nog steeds voor goud en dat resulteerde in spanning! Een goal werd nog afgekeurd wegens buitenspel voor Simonshaven en niet veel later in de loop van de tweede helft kwam de mooiste goal van dit seizoen van sv Simonshaven. Op een metertje of 25 kreeg Koen de bal voor zich in de stuit en nam het projectiel op het juiste moment op zijn wreef en de bal verdween precies in de rechter kruising fantastisch!!!1-1. Murjil schiet daarna nog een keer net over, het zou nog zo maar kunnen dat de drie punter werd binnen gehaald want sv Simonshaven voerde de druk op in de slotfase. Het ging nog steeds heen en weer ook de laatste minuten tot de goed leidende scheids er een eind aan maakte en de beide ploegen tevreden moesten zijn met een punt.1-1
  Vond het een van de betere potjes. Zeker de tweede helft was leuk om te zien maar helaas konden we hem niet over de streep trekken. Wel even vermelden dat buiten de fenomenale goal van Koen de wedstrijd van Kasper geweldig was, overal op het veld was hij aanwezig en liet veel loopvermogen en inzet zien!! en niet dat de rest van team minder was zeker niet! maar die gast ........Pfff.
  We hebben niet gewonnen, maar ik had geen slecht gevoel na de wedstrijd hoe gek dat ook klinkt! Maar cijfers liegen niet! Op naar zaterdag waar de volgende tegenstander al weer wacht namelijk vv Goudwaardse Boys!

  Rene