• Collectief

  3 feb 2024
 • 3 Februari 2024
  SV Simonshaven JO11-1 vs Strijen JO11-2 5-4 Eindstand

  Collectief

  Strijen komt op bezoek en dat betekent volle bak gezien de uitslagen van afgelopen week.
  Slecht nieuws deze week in de voorbereiding op deze topper: Jazz haakt af voor deze wedstrijd en dat wordt puzzelen voor de technische staf. Ook Adri heeft de nodige uitdagingen… NB
  Als Jazz er niet is, is ook z’n moeder er niet en juist voor haar worden wekelijks grote aantallen extra verse tosti’s bereid door de keukenbrigade.

  Trainer Rik heeft zijn plan getrokken en kiest voor een solide bezetting in de verdediging, een dubbele bezetting op het middenveld en twee spitsen.

  Onder leiding van de ervaren en gedreven scheidsrechter Johan B gaat het spel beginnen.
  De start is afwachtend en in alles lijkt het erop, dat dit weleens een stevige pot kan worden.
  Strijen blijkt een zeer georganiseerde motor te zijn met gedisciplineerd positiespel en enorme inzet.
  De verdediging staat als een huis en ook de aanvallers zijn vliegensvlug in de omschakeling.

  In het eerste deel dringen wij wel aan, maar onze pogingen stranden al ver buiten het doelgebied.
  Nauwelijks tot geen kansen dus. Daarentegen wacht Strijen rustig af op de kansen en weet binnen het kwartier twee keer uit te breken en zet ons op 0-2!

  Omdat het verschil in veldspel nihil te noemen is, zijn de koppen gelukkig niet gaan hangen en we gaan in de achtervolging.
  Een overwicht van Simonshaven volgt en er komen goede kansen. In het tweede kwart wordt de laatste linie van Strijen gebroken en pakken de twee voortsen elk een verdiende treffer mee.

  We gaan rusten met 2-2.

  Alles kan gebeuren vandaag en Strijen is duidelijk niet naar Simonshaven afgereisd om punten te laten liggen. Het is knokken en sleuren geblazen en de wedstrijd dreigt te kantelen. Strijen komt op 2-3 en krijgt vervolgens meerdere kansen om de boel op slot te gooien. Onze keeper houdt in deze fase op onnavolgbare wijze z’n doel schoon en de strijd wordt spannender en spannender.

  Intussen wordt er in het team van Simonshaven door de trainer een en ander geschoven en dat blijkt een goede keuze. Op pure wilskracht en mentaliteit maken we zeer verdiend de gelijkmaker en niet veel later komen we op 4-3!
  “Het is nog niet voorbij”, “Het is nog niet voorbij”, denken en roepen de toeschouwers en de strijd ramt toe naar het laatste gedeelte….

  De tegenstander vecht voor wat het waard is en Simonshaven moet in de harde achteruit.
  En ja, ze maken met nog een minuut of 10 te spelen de gelijkmaker, 4-4.
  Gezien de verhoudingen vandaag is dat een stand waarmee we genoegen zouden nemen, ware het niet, dat het team van Simonshaven vandaag al zo veel gevochten heeft, dat ze ook wil winnen!

  Een paar minuten voor tijd een aanval van ons en de bal caramboleert via aanvallers en verdediger voor de voeten van onze aanvallende middenvelder en de bal zit in de hoek!! 5-4!!

  Nog een paar minuten nagelbijten en schreeuwen naar de scheidsrechter, dat het nu echt tijd is en dan komt het eindsignaal! Gewonnen!

  Dit is een van de beste wedstrijden geweest die deze sterren op de mat hebben gelegd en ze laten zien, dat zij over een enorme kracht beschikken wanneer dit nodig is.
  Het met elkaar strijden om de meters en het plezier in het spel was vandaag meer dan 100% en de mannen hebben het vandaag allemaal met elkaar en voor elkaar gedaan, als een collectief.

  Een echte teamprestatie!

  Note:
  De spelers en toeschouwers hebben vandaag collectief besloten om extra tosti’s te eten en dat probleem heeft zichzelf dus ook weer opgelost.