• Daar zijn we weer

  28 jan 2023
 • 28 Januari 2023
  Simonshaven Jo10/09 – Jonge Spartaan Jo10
  Eindstand 6-3

  Daar zijn we weer.

  De laatste keer, dat wij een officiële competitiewedstrijd speelden was op 3 december 2022, het lijkt een eeuw geleden!
  Tussentijds gelukkig nog wel een onderling mix-toernooi op Simonshaven, compleet met oliebollen en nog een pittig trainingskamp in Dubai (Benidorm zat al vol met senioren). We zijn er dus klaar voor, maar er worden een paar wedstrijden achter elkaar afgelast. Jammer.

  Vandaag is het dus al 28 januari en we kunnen eindelijk beginnen. Zowel Jo-10 als ook Jo-9 hebben beiden een wedstrijd op staan om 09.30 uur op Veld 1a en 1b en de spelers staan al vroeg op het gras voor de warming-up. Helaas, de pot van Jo-9 gaat op het laatste moment niet door maar gelukkig kunnen een paar spelers aansluiten bij de selectie van Jo-10.

  Jonge Spartaan uit Middelharnis komt op bezoek met het eerste team en dit is de eerste confrontatie tussen de beloften van beide verenigingen.
  Het publiek heeft er blijkbaar zin in, want binnen no-time zitten de tribunes deze morgen overvol. Stadion Simonshaven is ook vandaag weer stijf uitverkocht (alsmede ook de tosti’s en de broodjes bal later deze ochtend).

  Na een korte, aftastende fase is het duidelijk, dat Jonge Spartaan een tegenstander van formaat is en onze spelers merken dus al, dat ze vandaag vol aan de bak moeten.
  En dat doen ze gelukkig. Spits Djano gooit als een van de eersten de schroom van zich af en zoekt keer op keer fel de aanval en scoort al snel zijn eerste goal van de ochtend. Het team is los en dat merken we: Jazz is weer overal op t veld te vinden en zijn felheid werkt aanlokkelijk voor de rest.
  Onze jongens knokken om elke vierkante meter en op t middenveld heersen Jaysen, Brett en daarachter Thijs als vanouds. Het spel is behoorlijk fysiek vandaag en dat bevalt deze heren helemaal prima. Sluitpost Djace heeft de eerste helft nog niet veel te doen al moet hij wel een keer de bal uit het net vissen na een tegendoelpunt. We gaan desondanks rusten met een redelijk comfortabele voorsprong van 3-1.

  De trainers Rik en Danny hebben er vandaag vanwege de grote beschikbaarheid aan spelers (en strategisch inzicht) voor gekozen om lekker snel en veel te wisselen en dus zien we met name in de tweede helft voortdurend veranderende opstellingen en tactiek. Zo duikt een zeer sterk spelende Narino met regelmaat op in de spits en speelt Henk een ‘’valse nummer tien” kort daarachter.
  Binnen de lijnen vandaag uiteraard ook sterspelers uit de Jo-9 en Keyano, Milan laten direct zien, dat zij naadloos in het systeem van Jo-10 passen. Milan, fysiek en tactisch sterk op het middenveld en de onnavolgbare en vliegensvlugge Keyano ver voorin, loerend op zijn kans. En die komt! Uit een strakke voorzet van rechts rondt hij af en doelpunt!

  Nog een hoogtepunt van deze wedstrijd: Tijdens de winterstop werden wederom goede zaken gedaan door onze technische staf met als resultaat dat we Jeremiah hebben kunnen toevoegen aan onze selectie. Een beheerste controlerende verdediger/middenvelder die zich direct aan het team heeft aangepast en zeer belangrijke onderscheppingen en opbouwende passes op de mat legt. Top!

  De wedstrijd gaat onvermoeid voort en Jonge Spartaan bijt geregeld van zich af.
  Zij scoren de tweede helft nog 2 x maar ook Simonshaven blijft doorjagen op een resultaat.
  Henk krijgt goede kansen om weg te lopen, maar Jonge Spartaan houdt stand. Jazz, Milan en Keyano zoeken de gaten van de verdediging en ondertussen lopen Brett, Jaysen, Jeremiah, Narino en Thijs de gaten volledig dicht. Wanneer de tegenstander er toch nog doorkomt ligt onze betrouwbare Djace vol overtuiging voor de lijn en voorkomt daarmee dat het gat kleiner wordt. Het is tegen het einde nog spannend. Na de verdiende 5-2 van Djano, wordt het nog 5-3 en moeten de schouders er nog even stevig onder. En dat gebeurt! Brett onderschept de bal op het middenveld en na een bescheiden dribbel pegelt hij de 6-3 hard en hoog in de bovenhoek! De punten zitten overtuigend in de tas. Het was vandaag een hele sterke partij en beide teams waren behoorlijk aan elkaar gewaagd met complimenten voor de tegenstander, die goede weerstand bood met stevig, maar fair voetbal.

  Op naar Vlotbrug volgende week, we zijn er klaar voor!