• De zon is gaan schijnen

  11 nov 2023
 • De zon is gaan schijnen

  Na een ware oorwassing tegen Hekelingen staat er vandaag weer een op papier zware pot voetbal op het programma. VV Nieuwenhoorn staat in de competitie op een tweede plek en heeft tot dusver louter gewonnen.

  We zijn dus gewaarschuwd en voor de begeleiding zijn in afwezigheid van trainer Rik maar liefst twee interim coaches ingevlogen.

  Het is nog donker wanneer de karavaan zich richting Nieuwenhoorn begeeft maar bij aankomst wordt het lichter en het heeft er zelfs schijn van, dat de zon zich vandaag laat zien.

  We zijn met 11 spelers afgereisd: Djace, Brayden, Daniil, Thijs, Declan, Jeremiah, Jack, Jazz, Jelte, Djano en Henk.

  De tenues zijn aan, de schoenen gestrikt en de koppen staan strak! We gaan beginnen.

  Simonshaven begint voorzichtig in een verdedigende opstelling in afwachting van de manier van aanvallen van Nieuwenhoorn. De storm blijkt mee te vallen en qua niveau zijn beide teams aan elkaar gewaagd. Qua kansen wordt niet veel gecreëerd en het blijft daarom betrekkelijk lang 0-0.

  Eigenlijk uit het niets komt er uit een dood spelmoment de bal op de hand van een verdediger en de scheidsrechter legt de bal gelijk op de stip?! Nieuwenhoorn mist deze enorme buitenkans voor ons gelukking, maar nog geen 5 minuten later is er een soortgelijke situatie! Kortom, een tweede pingel tegen en deze keer is onze keeper kansloos op een strakke bal in de hoek, het is 1-0.

  Vervolgens wederom geen stormloop van Nieuwenhoorn. Dit komt zeker ook, doordat Simonshaven niets weggeeft en de bal behoorlijk goed rond laat gaan. We gaan zelf meer aandringen en worden terecht beloond: Uit een corner wordt ingedribbeld en geschoten, de bal zwiert over de sterke doelman van de tegenstander in de kruising!
  We gaan rusten met een terechte 1-1.

  De tweede helft staat Simonshaven iets aanvallender opgesteld en dat is duidelijk te zien aan het spelbeeld. Verdedigend sterk, geen kansen voor Nieuwenhoorn en aanvallend steeds vaker gevaarlijker. Het eerste kwartier is duidelijk voor ons en we krijgen 4 a 5 zeer grote kansen met ballen net naast, tegen de paal of knap gepakt door de keeper. Helaas lukt het niet om een doelpunt te scoren en dat is ronduit pech. De inzet van het team is fantastisch en de sfeer blijft goed.

  We gaan richting de laatste fase van de wedstrijd en de spanning stijgt, niet alleen bij de spelers en coaches, maar ook langs de lijn bij de meegereisde – naar schatting tussen de 10 en 3.000 supporters van Simonshaven die onze boys hartstochtelijk aanmoedigen. De verwachting voor vandaag was niet groot na vorige week, maar we zijn in staat om onze rug te rechten, dat blijkt!

  Het laatste kwart staat bol van spanning en alles lijkt erop, dat we met tenminste 1 punt huiswaarts gaan. Nieuwenhoorn lijkt ook genoegen te nemen met een gelijkspel tegen een sterk acterend Simonshaven.
  Helaas, met nog ca. 6 minuten te gaan schiet de bal langs de verdediging en rondt de spits van Nieuwenhoorn koelbloedig af. Tegen de verhouding in, maar niets aan te doen.

  In een ultieme poging wordt de centrale verdediger gewisseld voor een extra spits en we willen alles op alles gaan spelen. De ruimte wordt nu groot achterin en Nieuwenhoorn profiteert in de slotminuut. We verliezen met 3-1.

  Het gewenste resultaat wordt niet behaald, maar het team voelt gewoon aan, dat er vandaag strijd geleverd is, goed gevoetbald en gecombineerd is, dat het resultaat onderschikt is geraakt aan het resultaat. Er wordt gelachen en de mannen voelen vandaag als een overwinning!
  De penaltyserie aan het slot wordt dan ook vol vreugde en overtuiging afgewerkt en zo lopen we allemaal als winnaars van het veld.

  Simonshaven is een ploeg met potentie, dat is vandaag duidelijk geworden.

  Het is ook een mooi teken, dat de zon inmiddels is gaan schijnen in deze donkere en regenachtige tijd.