• Derde Klasse

  7 apr 2024
 • 6 April 2024
  OVV JO11-1 vs SV Simonshaven JO11-1 5-3 Eindstand

  Derde Klasse,

  Ondanks het feit, dat we op 16 maart op de tweede plek eindigden in het derde kwart van het seizoen, heeft de KNVB na het bekijken van de afgelopen wedstrijden van SV Simonshaven JO11-1 (NB er werd 5 x gespeeld en 5 x gewonnen), toch besloten om het sterrenteam voor het laatste kwart te gaan indelen in een hogere klasse. Kortom, we spelen in de 3e klasse. Geweldige prestatie en dit laat de stijgende lijn zien waar het team in zit.

  Na een tussentijds zonnig, maar ietwat teleurstellend toernooi ter voorbereiding vorige week, mogen we vandaag laten zien waartoe we in staat zijn op dit hoger niveau.

  Bij OVV te Oostvoorne treden we vandaag aan met:

  Rik (Tr), Djace (GK), Thijs, Jack, Narino, Brayden, Declan, Djano, Jazz (C), Henk en Jelte.

  Het keurig kortgeschoren kunstgras is ons podium en de eerste helft spelen we met de wind in de rug en dat blijkt al snel een welkome steun. OVV begint stormachtig en zet Simonshaven direct onder druk. Er worden vele kansen gecreëerd, maar het vizier staat niet op scherp. Wij krijgen nauwelijks de bal en dan moeten we alles maar gewoon naar voren rossen. Het is Jelte die met een hard afstandsschot slim gebruik maakt van de omstandigheden en de bal zeilt – tegen de verhouding in – prachtig in de bovenhoek, we leiden met 0-1! De verbazing is groot, maar wordt nog groter, wanneer hij nogmaals op een bijna identieke manier de doelman weet te verschalken, 0-2!

  Dit is genieten en OVV heeft duidelijk niet gerekend op een stand als deze en gaat vol voor de aanval.
  Na diverse salvo’s op het doel van een wederom uitstekend keepende Djace wordt het toch kort voor rust nog 1-2.

  We gaan thee drinken en de aanhang praat na over de eerste helft en voelt zich niet zeker maar wel gelukkig over de tussenstand. Hier kan zomaar een verrassing in de lucht hangen en het weer is top!

  De tweede helft begint zoals de eerste eindigde, namelijk een vol aanvallend OVV en een verdedigend Simonshaven. Tegenhouden is het devies. En ook al lijkt het er sterk op, dat OVV snel zal gaan scoren is het weer Simonshaven die toeslaat: Deze keer is het Jack, die uit een zeldzame aanval het doel zeer knap weet te vinden met een geplaatst schot en het staat nu zomaar 1-3! Wat een weelde!

  Helaas, OVV blijft erin geloven en gaat nu nog beter combineren, ze scoren al rap de 2-3, 3-3 en zelfs de 4-3. Oei, we dreigen hier toch nog het schip in te gaan.

  Dan gaat SV Simonshaven in de ‘vechtstand’ die we zo graag zien en al vaak hebben meegemaakt. De mannen gaan strijden, vechten en sleuren tot de laatste krachten verspeeld zijn en we krijgen nota bene een drietal goede mogelijkheden om een 4-4 uit de strijd te slepen.

  Eén kans via keeper en binnenkant paal!! Net niet helaas.

  Zo eindigen wij de wedstrijd met een realistische nederlaag. Het niveau is nu hoger, de tegenstander was beter en wij hadden iets meer geluk moeten hebben.

  De komende drie wedstrijden – allemaal in eigen huis – zullen moeten uitwijzen of wij de grote bazen van de derde klasse kunnen zijn.