• En weer door

  8 okt 2022
 • Na de bittere pil van afgelopen week tegen Spijkenisse thuis werd er deze week gewoon weer hard en scherp getraind en vandaag stond een vroege wedstrijd tegen het altijd lastige SC Botlek op het programma. Wederom een regionale kraker en de deels nog steeds slaperige selectie (en toeschouwers) weet vanmorgen wat haar te wachten staat. De tegenstander bestaat vandaag voornamelijk uit dames en dat is voor onze doorgaans noeste Viking-mannen even wennen. Er wordt voornamelijk getwijfeld tussen harde tackles of bloemetjes plukken en de tegenstandsters het hof maken en dat zorgt voor enige verwarring. Al snel blijkt, dat de tegenstanders wel degelijk hun mannetje staan en de strijd is aan.
  In de eerste helft loopt Simonshaven nogal veel “op een kluitje” (Redactie: dit is de juiste benaming) maar later worden de leringen uit de trainingen getrokken:
  een steeds vlotter combinerend Simonshaven dat al snel de doelpunten maakt en we lopen uit naar een riante voorsprong: Rust 0-3.

  Hilarisch moment uit de eerste helft: Moeder roept/schreeuwt vanaf de zijlijn naar haar zoon (verdediger/ rots in branding) dat hij z’n mannetje moet dekken. Zoon zegt: “Maar het is een meisje”.
  Einde discussie.

  Na de thee gaat Simonshaven lekker combineren en shinen en we lopen uit tot een zeer ruime voorsprong. Vandaag gaan de punten op zeker weer mee naar huis. Inmiddels hebben de volledig ‘out of the box’ denkende trainers besloten om ook het team en de opstelling maar weer volledig om te gooien met als resultaat, dat de vaste keeper in de spits wordt gezet (die overigens nog gewoon even twee keer scoort), onze verdediger op het doel staat en de overige spelers in posities komen te spelen waarvan ze nog nooit hebben gehoord. Heel leuk om te zien deze onwennigheid, maar de strijdlust wint altijd van de verwarring en als team gaan we gewoon weer richting Simonshaven met een 3-11 overwinning in de sporttas.

  Volgende week is nog een raadsel waar we moeten spelen, maar dat kan de pret niet drukken. We zijn klaar voor elke tegenstander, in elke regio, in elk land.

  Note: Uw verslaggever van dienst heeft deze week vanwege de volledige focus op de Beloften van Jo-10 weinig tot niets meegekregen van de prestaties van de overige teams van deze bloeiende vereniging en roept daarom ook op de mensen, ouders, grootouders en/of andere vaste toeschouwers die wekelijks langs de lijnen staan, verslag uit te brengen van de prestaties van uw favoriete Simonshaven team.