• Even Sputteren

  2 okt 2022
 • 1 Oktober 2022
  Simonshaven Jo10 – Spijkenisse Jo10-2: 4-8 Eindstand

  Even sputteren

  Na een klinkende overwinning vorige week op Jo10-4 van Spijkenisse waren we nog steeds ongeslagen.
  Vandaag een nieuwe uitdaging, opnieuw tegen streekgenoot Spijkenisse. Thuis in ons eigen knusse, sfeervolle stadion van Simonshaven maar wel tegen de Jo10-2: een hoger niveau dus en het is gelijk vanaf aanvang duidelijk dat het trainingskamp van deze talenten in Qatar duidelijk haar vruchten heeft afgeworpen. Spijkenisse begint furieus aan de wedstrijd en onze bonken hebben weinig tot geen antwoorden. Al snel staat Spijkenisse op 0-1 en blijft doorjagen. Het is binnen no time 0-4 en gelukkig doen wij iets terug, maar we moeten richting thee met een 1-5 achterstand. In de rust is de sfeer in de kleedkamer om te snijden en worden alle mogelijke scenario’s uitvoerig besproken door onze grenzeloos ambitieuze trainers. Onze aanhang mort intussen, maar blijft positief en blijft geloof houden op een goede afloop deze ochtend. De witte zakdoekjes blijven achterwege. Na de thee komt Simonshaven beduidend frisser uit de kleedkamer en verkleint al snel de achterstand tot 2-5 en komt zelfs tot 3-5. Echter, Spijkenisse blijft geconcentreerd voetballen en scoort er zelf ook een paar. De eindstand is uiteindelijk 4 tegen 8 en Spijkenisse wint deze wedstrijd volledig verdiend van onze boys. We hebben er alles aan gedaan, maar vandaag was de tegenstander echt een klein maatje te groot, letterlijk en figuurlijk. Ondanks het feit dat we vandaag verloren hebben, zijn de koppen niet gaan hangen. Er is volop strijd geleverd en aan de gillende 12e man (vooral ook vrouw) heeft het zeker niet gelegen vandaag. Volgende week tegen SC Botlek staan we er gewoon weer met z’n allen en gaan we als vanouds voor de volle winst.

  Overigens speelde onze Jo-11 vandaag tegelijkertijd thuis tegen Jo-11 van Spijkenisse en onze verslaggever van dienst zag een zeer enerverende wedstrijd vol strijdlust. Het team van Simonshaven werd meermaals stevig op de proef gesteld, maar wist een 0-1 stand in de loop van de tweede helft zelfs om te draaien naar een 2-1 voorsprong! Spijkenisse voerde de druk op, maar leek niet in staat het gat te vinden in de collectief zeer sterke defensie van onze mannen. Helaas werd het toch ongelukkig 2-2 en daarna erger nog 2-3 voor Spijkenisse. Hier is gestreden tot de laatste snik en ons team heeft duidelijk laten zien, dat zij klaar is om elke volgende tegenstander volledig met huid en haar op te vreten.

  Dan nog Simonshaven Jo-9: Alles gewonnen en gehakt gemaakt van alle tegenstanders. Afgelopen week een gelijkspel, had niet gehoeven… Vandaag gewoon weer 2-6 winnen uit. Tja, die blijven maar gewoon doordenderen. Dit team lijkt onoverwinnelijk en is ijzersterk bezig om zich in de kaart te spelen bij de KNVB om een volgende stap te maken. De nieuwe trainers hebben hier duidelijk een stempel gedrukt en deze trein blijft inderdaad maar doordenderen.

  Al met al goede lessen geleerd deze week en heel veel vorderingen waarneembaar.
  Even sputteren soms, maar gewoon doorgaan, dan komen we er zeker, alle teams!