• Geen patat? Toch wel.

  18 feb 2023
 • We spelen vandaag bij FC Vlotbrug in Hellevoetsluis, dus letterlijk onder de rook van de patatfabriek. Dat wordt dus smullen vandaag! Het weer is nog redelijk onstuimig deze ochtend, dus de trouwe supporters zijn vandaag stevig ingepakt maar ook weer in grote getalen aanwezig om onze selectie hartstochtelijk aan te moedigen.
  Vaste keeper Djace moest een weekendje weg met het gezin en kwam daar ondanks felle protesten niet onderuit. Gelukkig heeft ons team Thijs in het midden, die - met het keepersbloed in de genen -bereid was vandaag deze belangrijke plek op het veld te vervullen. De ouders van Djace hebben wel een boete opgelegd gekregen voor dit verzuim van 10.000 euro, regels zijn nou eenmaal regels.

  Het superteam vandaag bestaat namens SV Simonshaven uit: Djano, Henk, Narino, Brett, Jaysen, Jazz, Jeremiah, Thijs (GK) en nieuwkomer Dean. Deze laatste is recentelijk overgenomen van Zuidland en pakt zijn kans in het eerste van Simonshaven!

  Met de wind vol tegen start de eerste helft en deze is net als het weer onstuimig te noemen: Het spel is rommelig en gaat op en neer. Een paar goede kansen van Simonshaven maar het is Vlotbrug dat de 1-0 scoort. Er lopen daar een paar spelers met een kanonschot in de benen, dus we zijn gelijk gewaarschuwd.
  Desondanks komt Simonshaven door het goed ingeslepen samenspel al snel gelijk en zelfs op een 1-2 voorsprong! Vlotbrug blijft ook doorgaan en scoort ook de nodige doelpunten ondanks diverse heldendaden van onze keeper. Uiteindelijk gaan we aan de thee met een 5-3 achterstand.

  De tweede helft begint voor Simonshaven nogal slordig. De opstelling is tamelijk drastisch gewijzigd en de spelers weten even niet meer waar zij ook alweer voor aangenomen waren. Hier maakt Vlotbrug slim gebruik van en binnen een scheet en een zucht staat het 7-3 voor de thuisploeg.
  Er wordt door de trainers naarstig gezocht naar oplossingen en die worden gevonden. Simonshaven knokt zich via fantastische doelpunten terug naar een aansluiting tot 7-5! Zelfs de 7-6 hangt in de lucht, maar een ongelukkige en ook discutabele 8-5 valt op een beslissend moment. Het vandaag ontbreken van de VAR is punt ter discussie, maar dat is slechts een gegeven. Nog een stevige slotfase en na een strakke voorzet van rechts knalt Djaysen overtuigend binnen, 8-6!! Het is nu erop of eronder! Spanning stijgt, maar het is helaas te laat om de wedstrijd nog in ons voordeel te beslissen.
  Na een sterke penaltyreeks druipen we af naar de kleedkamers, maar wetende, dat wij gevochten hebben en met iets meer geluk een beter resultaat hadden kunnen behalen.

  Nabespreking in de kleedkamers en de aanhangers richting kantine voor de welkome versnaperingen uiteraard. Helaas, de frituur wordt pas om 12.00 uur opgestookt en dat terwijl de aanhang (en ook spelers) gewend zijn om 10.00 uur wel een patatje oorlog te kunnen verorberen.
  Wat doe je dan? Je rijdt naar SV Simonshaven waar de broodjes bal gehakt natuurlijk al klaar liggen en de frituur keurig staat te pruttelen, klaar om de hongerige magen te vullen. Dat is nou een van de redenen, dat het fijn is om ‘thuis te komen’, ook al hebben we vandaag nipt verloren.

  Op naar de volgende.