• Goede ochtend

  18 nov 2023
 • 18 November 2023
  SV Simonshaven JO11 – VV Rozenburg JO11-3 14-1 Eindstand

  Goede ochtend.

  Het regent al dagen zoniet weken, maar de wedstrijden van JO11 en JO12 gaan vandaag door!!
  Beide topteams spelen vandaag thuis in het wederom vol uitverkochte stadion van SV Simonshaven.

  JO11 gaat het na een goede wedstrijd vorige week tegen Nieuwenhoorn (helaas nipt verloren) tegen het op papier te kloppen VV Rozenburg. JO12 wacht een derby tegen het altijd lastige GHVV.

  De verslaggever wordt geacht zich vandaag te focussen op JO11, maar heeft vanuit de dugout ook redelijk zicht op veld 1A en pakt regelmatig ook een stukje mee van die partij.

  JO11 komt fris en gemotiveerd uit de kleedkamer, vol vertrouwen en met focus op een langverwachte en vooral ook nodige overwinning zo vlak voor de winterstop.

  We komen aanvallend uit de startblokken en al snel blijkt dat Simonshaven de bovenliggende partij is. Het wordt dan ook in het eerste kwart al snel 1-0! Daarna ook nog 2-0 en zelfs 3-0.
  We zijn comfortabel maar in een kleine onoplettendheid weet Rozenburg de 1-3 te maken en gaan we eigenlijk nog gespannen de rust in. Dit mag niet gebeuren, maar dat is ook voetbal.

  Opvallend is wel, dat de mannen de kleedkamer opzoeken met een bepaalde overtuiging en stelligheid. “We gaan vandaag hoe dan ook winnen” en dat is mooi om te zien.
  Niemand weet wat trainer Rik in de rust heeft gezegd, was het een donderspeech of juist niet? De kleedkamer blijft dicht en de toeschouwers wachten op de tweede helft.

  Wat gebeurt hier? Vaste keeper Djace heeft z’n voetbaltenue aangetrokken en lijkt in de spits te gaan beginnen. Thijs ‘The Rock’ heeft z’n keeperstenue aangetrokken en staat dus de tweede helft op doel. Klaarblijkelijk heeft de trainer een gigantisch vertrouwen in een simpele overwinning vandaag?

  Hij krijgt gelijk, een tactisch sterke, zoniet geniale ingreep leidt tot een tweede helft waar de vonken vanaf spatten. Binnen enkele minuten slaan onze spitsen toe en lopen we al heel snel uit tot een zeer comfortable stand van 7-1! En we blijven scoren, niet alleen via onze spitsen, maar ook opkomend middenveld weet het net te vinden. Uiteraard gunnen de mannen elkaar de doelpunten, maar iedereen vindt, dat ook de keepende spits (of is het de spitsende keeper?) vandaag zijn moment moet krijgen en dat lukt nota bene! Djace scoort de allerlaatste goal en zet de eindstand op het bord:
  14-1!! Wat een luxe!

  Het is geen moeilijke partij geweest vandaag, maar wel een hele positieve. Iedereen coacht en zoekt elkaar in het veld en vooral op een bemoedigende manier, het is een mooi stel.

  Op veld 1A wordt een gelijk opgaande partij gestreden met het mes tussen de tanden.
  Simonshaven JO12 had de wedstrijd in grip, maar raakte deze in de loop van de wedstrijd kwijt en keek zelfs tegen een achterstand van 2-3 aan. Ook hier laat Simonshaven JO12 zien een hechte groep te zijn en trekt alsnog een knappe maar dubbel en dwars verdiende 3-3 over de streep. Goed gedaan!

  Dank aan de scheidsrechters vandaag Aad S (JO12) en Johan B (JO11) die de wedstrijden vanmorgen in barre omstandigheden in goede banen hebben geleid!
  Het was een goede ochtend.