• Het is nog stil op straat

  12 feb 2023
 • 11 Februari 2023
  Rijnmond Hoogvliet Jo10 - Simonshaven Jo10
  Eindstand 1-6

  Het is nog stil op straat

  Goedemorgen. Het is 11 Februari 2023 07.30 uur. Het is stil op straat in Simonshaven.
  En dit om twee redenen: Ten eerste, het is zo vroeg, dat werkelijk iedereen ter wereld nog lekker zou moeten kunnen slapen en ten tweede, de selectie van Simonshaven Jo10 staat al compleet met aanhang op de parkeerplaats bij de bioscoop in Spijkenisse om een uitwedstrijd te spelen tegen Rijnmond Hoogvliet. In het aardedonker rijdt een kolonne van 10 auto’s en 4 bussen, vol met supporters vlot richting bestemming.
  Trainers Rik en Danny nemen de selectie mee richting kleedkamer voor de tactische wedstrijdbespreking en in de kantine worden de koffiemachines en tosti-ijzers opgestart voor de dorstige en hongerige invasie uit Simonshaven.

  De spelers komen op het (kunst)veld en er wordt een minuut stilte gehouden voor de slachtoffers van de enorme ramp in Turkije en Syrië en het is indrukwekkend, dat ook de jongsten onder ons het belang hiervan inzien en respect tonen.

  De wedstrijd begint rommelig en het spel speelt zich voornamelijk op het middenveld af waardoor er over en weer weinig kansen worden gecreëerd. Qua samenspel is Simonshaven net iets beter, waar Rijnmond Hoogvliet fysiek iets sterker lijkt. Pas tegen het einde van de eerste helft valt de bevrijdende eerste treffer. Via een combinatie van achteruit, via het middenveld en flanken komt de bal bij spits Djano en hij knalt de bal geplaatst in de rechter onderhoek. Rusten met een 0-1 voorsprong.

  De tweede helft komen wij feller, sneller en slimmer uit de kleedkamer (en sommigen zijn gelukkig nu ook wakker geworden). Er wordt gecombineerd, goed overgespeeld en vooral enorme inzet getoond tegen een toch wel behoorlijke tegenstander. Maar wanneer er fysiek spel gespeeld moet worden, dan staat Simonshaven er ook: Jaysen en Brett pakken hun momenten en duwen de tegenstanders terug op de plek. Jazz dartelt daardoor vrij rond en geeft de een na de andere steekpass (eerst scherp met bril, maar na een kleine aanvaring van voet en bril ook gewoon scherp zonder bril). Narino groeit week na week en is een echte strijder in de punt en op het middenveld en is een ware sta-in-de-weg voor de tegenstanders. Thijs is robuust en adequaat als altijd en Djace is zoals gewoonlijk een baas op zijn lijn en daar komt geen bal overheen. Jeremiah blijft bij elke aanval rustig, houdt overzicht en controleert, een goede aanwinst voor het team!

  Simonshaven wordt beter en gaat scoren na de magere tussenstand. In de tweede helft knalt Djano
  er nog 3 in de touwen en zetten Jaysen en Brett en sterk optreden om in elk een prachtig en krachtig doelpunt.

  Onder aanvoering van een bevlogen coach (“het is tijd om te scoren” roept hij de hele tweede helft) zet Rijnmond nog wel een paar keer stevig aan en ze maken halverwege de tweede helft nog een doelpunt en ruiken nog een kans, maar in de slotfase van de wedstrijd gaat Simonshaven er letterlijk voor liggen. Djace keert meerdere grote kansen en Henk glijdt een hard ingeschoten bal met lijf en leden fantastisch uit de hoek (gebalde vuist in de lucht) en keeper en veredelde verdediger behoeden daarmee ons team van een tweede tegengoal.

  Het wordt uiteindelijk 1-6 en ondanks de grote uitslag was dit geen ‘makkie’. Een moeizame, maar vooral ook hele sterke wedstrijd gespeeld mannen: Djano, Henk, Djace, Jaysen Brett, Jeremiah, Thijs, Jazz, Narino!! Ook grote complimenten richting trainers Rik en Danny die zich vandaag stevig lieten horen langs de lijn. Strakke coaching, fanatisme, passie en beleving, top gedaan mannen!
  Na de overwinning en de nodige patatten en broodjes bal gaan we voldaan op weg naar huis.
  Het is stil nog op straat in Hoogvliet…

  Tot slot:
  Afgelopen donderdagavond hebben we met z’n allen afscheid genomen (op het trainingsveld en de kantine) van Jack V, een sterke talentvolle aanvaller van huidig Jo-11 en een jeugdspeler van het eerste uur. Voor een recordbedrag werd hij tijdens de winterstop overgenomen door het grote GFR’33 uit Grubbenvorst en was daardoor genoodzaakt te verhuizen naar het diepe Zuiden en besloot zijn hele gezin, Pa, Ma en (mascotte van de club) James mee te nemen. Een origineel ingelijst wedstrijdshirt van Simonshaven gaat mee en krijgt een prominente plaats in het huis en blijft in hun gedachten. Namens iedereen die SV Simonshaven een goed hart toedraagt een fantastische toekomst gewenst Jack V en familie, we gaan jullie missen!