• Knokken

  13 nov 2022
 • 12 November 2022
  Zuidland Jo10 vs Simonshaven Jo-10: 7-3 Eindstand

  Knokken

  Vorige week een makkelijke winst met grote cijfers bij Meeuwenplaat. Vandaag staat de uitwedstrijd tegen Zuidland op het programma. Zuidlanders, een stug volk, dus bij voorbaat weten we zeker dat dit moeilijk gaat worden. Gezien het vroege tijdstip van deze wedstrijd verzamelen wij voor dag en dauw op de donkere parkeerplaats van Simonshaven alwaar onze trainer Rik nog even een dutje doet na de nachtdienst, een welverdiende rust van ongeveer 15 minuten. De moeder van Djace is vandaag jarig en de moeder van Jazz heeft geregeld, dat we met z’n allen nog even iets eerder dan gewoonlijk arriveren zodat we de jarige met muziek en toeters kunnen ontvangen. Heel goed gedaan en dank mama Jazz! Kortom, de sfeer is goed ook al is het nog vroeg en we rijden in colonne naar Zuidland, althans, dat proberen we. Er blijken meerdere wegen naar Zuidland te leiden, maar we komen allemaal tijdig aan gelukkig.

  Helaas zijn de heren ‘motoren op het middenveld’ Brett en Jaysen vandaag verhinderd, maar gelukkig hebben wij twee spelers van Jo-11 mogen verwelkomen voor de broodnodige versterking: Meerten en Jack H, super dat jullie vandaag mee willen doen!

  Aftrap. De spelers beginnen wat onwennig aan de wedstrijd en de tegenstander is heel fel. Binnen no-time staan we 1-0 achter en voordat we achter onze oren kunnen krabben van ongeloof, staat het 2-0, 3-0 en 4-0. Oei, dit wordt een zware ochtend. Gelukkig blijft het meegereisde publiek in de groep geloven en blijven de witte zakdoekjes hier wel achterwege. Onder luide aanmoediging gaat Simonshaven beter voetballen en bijzonder snel en goed combineren. Het tweede gedeelte van de eerste helft wordt er heel fel en goed gevoetbald en Simonshaven komt heel sterk terug tot 5-3. De 3 doelpunten van ons team zijn het toonbeeld van samenspel, hard werken en de wil om te winnen. Helaas valt er nog een tegendoelpunt en we gaan de thee drinken met een 6-3 tussenstand.
  Op de terugweg richting de kleedkamer gaan de koppen niet hangen en wordt onderling al besproken hoe deze tegenstander alsnog over de knie gelegd kan worden in het tweede deel.

  De spelers komen fris uit de kleedkamer en gaan het veld in om te knokken voor minimaal 1 punt.
  Het lukt heel goed om de boel achterin dicht te houden en Simonshaven heeft veel balbezit.
  Onze spelers hebben echter veel pech in de afronding en de zeer sterke keeper van Zuidland ligt bijzonder vaak in de weg. Ook het veld is voor onze doorgaans technisch vaardige spelers geen voordeel: Er ligt nota bene meer zand op het veld dan op een gemiddeld strand aan de Hollandse kust met als resultaat, dat de bal spekglad is, van de voeten schuift en de spelers meer liggen dan staan. Maar dit mag geen excuus zijn. In de tweede helft valt nog slechts 1 doelpunt en die is voor Zuidland. Eindstand 7-3. Het resultaat was dus teleurstellend, maar het team heeft vandaag alles gegeven en laten zien, dat de spelers voor elkaar willen knokken en ze blijven doorgaan tot het eindsignaal.
  De volgende keer staan we er gewoon weer – thuis tegen Hekelingen - en gaan we voor de volle winst!
  Dank voor deze toch weer heerlijke ochtend aan de hoofdrolspelers van vandaag: Djace, Djano, Henk, Meerten, Jack, Nadino, Thijs en Jazz!