• Mooi stel

  22 apr 2023
 • 22 April 2023
  VV Rozenburg JO10-2 – SV Simonshaven JO10: 6-6 Eindstand

  Mooi stel

  Op deze dag een nog onbekende tegenstander voor JO10, we spelen uit tegen VV Rozenburg JO10-2.
  Als gewoonlijk rijden we in een kilometers lange kolonne richting het pittoreske groene dorp midden in het industriegebied en de Rotterdamse haven. We spelen vandaag op een prachtig kunstgrasveld, dus dat scheelt de ouders een machtige klus om de schoenen weer schoon te krijgen.

  Tijdens de warming-up wordt al snel duidelijk, dat VV Rozenburg een tegenstander van formaat zal zijn, letterlijk en figuurlijk. In de eerste helft wordt dat al een waarheid wanneer VV Rozenburg al vrij snel op een 1-0 voorsprong komt. Via een zwabberbal wordt het al wel gelijk, maar daarna dendert de thuisploeg voort en komen we redelijk kansloos op een 4-1 achterstand tot de rust.

  Spelers, trainers en de trouwe fans snakken naar een pauze en hopen op een betere tweede helft.

  En die komt er! De donderspeeches tijdens de thee hebben zichtbaar goed gedaan en SV Simonshaven begint voortvarend. Achterin staat de boel strak, met een goed getrainde verdediging waarbij Thijs, Jeremiah en Brett bij een achterbal van Djace de zijkanten consequent opzoeken om het veld breed te maken en Jazz zich laat zakken als direct aanspeelpunt om vandaar direct te kunnen opbouwen. Dan lopen daar direct de felle Narino en de lichtvoetige Djano en Henk.
  En dan hebben we daar vandaag ineens nog een sterk punt: middenvelder Dean heeft het op z’n heupen en scoort met een doffe knal een bal in de bovenhoek uit een rebound en niet veel later maakt hij vanaf de middenlijn met een bekeken schuiver zijn tweede! Henk pakt tussendoor ook nog een goal mee en zo staan we ineens 4-4, wat een comeback!
  En het lijkt nog niet klaar. Jazz – al een tijdje in bloedvorm – ranselt de bal in de hoek en daarmee komen we zelfs op voorsprong, 4-5!.
  VV Rozenburg is duidelijk geschrokken en zet fel aan. Djace maakt katachtige duiken en voorkomt keer op keer een doelpunt, maar toch komt de thuisclub op gelijke hoogte. Even later lijkt het doek gevallen en ze scoren ook nog de 6-5. Maar gelukkig hebben we daar ook nog een (deel van de wedstrijd geblesseerd uitgevallen) spits Djano lopen die de 6-6 op het scoreboard zet.
  SV Simonshaven legt nog meerdere goede aanvallen op de mat maar moet ook tot het einde doorzetten en verdedigen om dit resultaat mee te nemen naar huis. Dat lukt! Een spannende pot voetbal met het zweet klotsend onder de oksels. We spelen vandaag gelijk, maar het voelt als een overwinning! De spelers juichen voor elkaar, met elkaar en vechten voor elkaar en met elkaar. Het is een mooi stel.