• Overwinning door strijd

  8 mei 2022
 • Van de week fenomenaal feyenoord door strijd Europese finale behaald, en sv Simonshaven dacht vandaag ongeveer het zelfde te bewerkstelligen en dat is gelukt. Met veel inzet en beleving werden er drie punten behaald in een wedstrijd die best wel veel leek op de van afgelopen donderdag qua spelbeeld.
  Sv Simonshaven eerste helft best wel defensief wachtend op een foutje en gaatje of een countertje en WCR best wel wat druk op de helft van Simonshaven zonder hele grote kansen te creëren. Middenveld en achterhoede van Simonshaven stond goed en WCR had daar wel moeite mee. Eerste behoorlijke kans was weliswaar voor WCR maar liep goed af. Patrick vuurde nog een schot af na een leuke actie maar trof geen doel.
  Heel af en toe kwamen onze voorwaartsen er rap uit met een paar kleine kansjes maar ook niet meer dan klein.
  WCR had niet het vermogen om de verdediging echt ondersteboven te spelen en Simonshaven bleef stug vasthouden aan deze speelstijl met als resultaat de brilstand tot aan de thee. Nog steeds gewaagd aan elkaar begon de tweede helft met Toivi aan de linkerkant doorbrak en een schoenlengte te kort kwam om de bal over de keeper te wippen maar kwam in botsing met de goalie waar de scheids wellicht naar de penalty stip zou kunnen wijzen dat dan overigens wel te zwaar bestraft zou zijn. Gevolg wel Toivi geblesseerd eruit Raymond vervangt. Niet lang daarna een enorme kans voor WCR na een slippertje van Kenzie die overigens geweldig speelde, kreeg de aanvaller van WCR een mogelijkheid die eigenlijk niet te missen was maar een ongelofelijk redding op de lijn voorkwam de achterstand en leefde we nog. De wedstrijd krabbelde naar het einde en de frustraties bloeide een beetje op en hier en daar kwamen wat gele kaarten uit de borstzak van de arbiter naar de spelers van WCR. Zo tegen het einde van de wedstrijd werd de hardwerkende en snelle Kasper op rechts weggestuurd die een perfecte voorzet afleverde die keurig door de net ingebrachte gouwe Guus mooi werd binnen geschoten en Simonshaven zette de stand op 1-0. De protesten van WCR over iets wat mij ontgaand was waren groot en de scheid had er moeite mee om de boel rustig te houden ook hier viel er weer wat kaarten. Nog enkele minuten spelen en de drie punten zouden een feit zijn .Thomas nog een mogelijkheid met een schot die over ging ,was het overleven en de wedstrijd uit voetballen en dat lukte op deze mooie zonnige zaterdag eindstand 1-0. Zo zie je maar dat elke wedstrijd anders kan zijn en vandaag was dat door strijd en dat was ook mooi om te zien, overigens kleine eervolle vermelding voor keeper van Simonshaven die het goed deed. En nu kunnen we op naar dinsdag waar SCO 63 wacht om dit een vervolg te geven want in voetbal weet je het nooit hoe het loopt.!!.

  Rene