• Overwinning op Piershil maar een teleurstellend einde!

  5 jun 2022
 • Als je in de laatste zes wedstrijden zestien punten bij elkaar speelt wat heel goed is en je komt net tekort om degradatie te ontlopen dan is dat erg bitter. Een geweldige eindsprint deze competitie maar net niet genoeg !!
  Met negentwintig punten redden we het niet omdat er vier clubs uit moeten waar we in de normale situatie ons gewoon gehandhaafd hadden. Hekelingen wint nipt van WCR en word kampioen (gefeliciteerd!!) en Overmaas mag nog nacompetitie spelen om alsnog de derdeklasser te worden.
  De opdracht van deze middag was wederom duidelijk.. winnen en afwachtten wat de concurrenten deden. De opening van deze wedstrijd was na welgeteld 44 seconden gezet na een combinatie met Ray en Patrick kwam aan de linkerkant Mitch helemaal vrij en kon de bal simpel in de verre hoek schuiven 0-1. Een begin waar je lekker voor ging zitten! Na de snelle 0-1 ging de wedstrijd toch redelijk gelijk op met een iets meer overwicht voor sv Simonshaven die het spel bepaalde. In de negentiende minuut een schot van Murjill in de korte hoek werd gepareerd door de keeper. Niet veel later een vrije trap van Patrick die rakelings over de lat zeilde. Piershil kwam er niet echt uit in deze fase en kon ook niet gevaarlijk worden. Zo domineerde sv Simonshaven het eerste bedrijf maar vergat de voorsprong uit te breiden. In de 36ste minuut kreeg Piershil een vrije trap aan de rechterkant van het veld en werd door de beste man van Piershil voor getrapt en knap binnen geschoten en bracht de stand op 1-1 (rust). De tweede helft was hetzelfde spelbeeld en binnen de minuut was het weer raak door Guus maar werd de goal afgekeurd wat ABSOLUUT niet waar was, (stond namelijk toevallig op de zelfde lijn als de grensrechter en zag dat het niet correct was.) Goede kopbal van Jeffrey trof geen goal na een voorzet van Kasper. Vlak daarna Yoran aan de rechterkant uitgebroken en gaf de bal hard voor maar Toivi kwam een teenlengte tekort om de bal binnen te deponeren. De betere ploeg waren we wel maar konden niet het net vinden waar er wel mogelijkheden waren. Tot aan de linkerkant een hoekschop genomen moest worden en Murjill besloot dat te doen, en op een fenomenale wijze de bal bewust of onbewust in een keer in de goal in krulde prachtig 1-2. Langzaam liep de wedstrijd naar het einde toe met het gevoel dat het wel een overwinning werd. Alhoewel in de laatste minuten Piershil nog een niet te missen kans kreeg alleen voor de keeper maar de aanvaller nam de bal niet goed en schoot een paar meter voor de goal over en kwamen we nog goed weg en bleef de stand op 1-2 staan. Weliswaar verdiend de drie punten binnen en nu was het wachtten op de uitslagen van vv Bolnes. 10 minuten voor het einde stond het 0-0 bij SCO 63 - sv Bolnes en dan komt de melding dat sv Bolnes 2 keer gescoord heeft in de laatste minuten.
  Ongeloof en deceptie maar het was net niet en moet sv Simonshaven zich opmaken voor een nieuwe uitdaging in de de nieuwe opgerichte vijfde klasse waar een stuk of 30 ploegen zich melden omdat het voetbal op de zondag leegloop en er teveel teams zijn. Heb afgelopen seizoen toch wel leuke dingen gezien en een groep gasten die onder elkaar een leuke groep formeren en een gezellige tijd hebben gehad en wellicht sportief gezien iets meer verdiend hadden maar de voetbal wet is hard dat weten we inmiddels wel. Weet niet wat iedereen volgend seizoen gaat doen !! blijft of weg gaat en/of nieuwe spelers ect. maar wens iedereen het beste met zijn keuze.
  Mijn LAATSTE verslag!! eindigt ik met de felicitaties toch richting de trainer/staf/spelers/bestuur/vrijwilligers, Peter, Marco, Paula, Johan en alle trouwe supporters, en iedereen die ik nog vergeet die dit seizoen alle moeite hebben genomen om dit jaar spanning en gezelligheid te combineren en te bewerkstelligen hartelijk dank daar voor!! Hoop dat deze verslagen bijgedragen hebben aan het plezier dit voetbalseizoen en wens tenslotte iedereen fijne vakantie en wellicht tot ziens!!

  Rene