• Simonshaven 2 - Rijnmond Hoogvliet Sport 3

  19 sep 2021
 • Vandaag staat alweer de laatste bekerwedstrijd voor Simonshaven 2 op het programma. Na de eerste 2 nederlagen was er al geen kans meer om door te gaan. Vandaag wilde we dan ook goed afsluiten om goed aan de competitie te beginnen. Vorig kalender jaar speelde we ook tegen RHS 3. Toen was het beeld heel anders, regenachtig en redelijk fris, tegen zon en een warme temperatuur.

  De wedstrijd begint en we staan ons mannetje. In de 8e minuut kantelen we niet goed met het middenveld waardoor RHS voor het eerst kan schieten, Niels gooit ze lichaam voor de bal en blokt goed. In de 11e minuut het eerste echte gevaar vanaf de zijde van Simonshaven! Antonio speelt een goede bal naar Okan, die vind Isaiah en die houd overzicht en geeft voor. Voor het doel duikt Tom op, die mist echter de bal totaal. We blijven aandringen en de ene na de andere voorzet word gegeven, we belonen ons echter nog niet. De gevaarlijkste man die tot nu toe in stelling is gebracht is Tom, maar die ziet tot 4x toe zijn inzet gekeerd worden door de keeper. We blijven aandringen maar de beloning blijft uit, het jammere hiervan is dat we onszelf zo te kort kunnen doen. Dit is namelijk ook al vaak voorgevallen in de andere wedstrijden. Echter valt het 1e doelpunt 10 minuten na de drinkpauze. Na een pass van Antonio gaat Yoran er op snelheid vandoor langs de lijn, in plaats van een voorzet schiet Yoran hard en laag in de korte hoek. De keeper is verrast en verwachte ook een voorzet! 1-0. Word dit dan de eerste (officiële) overwinning voor Simonshaven 2? Dan in de 36e minuut heroveren we snel de bal en kapt Toivi zijn man uit, hierna volgt een fantastische steekpass en Tom gaat 1 op 1. Dit keer is Tom die wint van de keeper en is de 2-0 een feit!

  Ruststand 2-0.

  Na de rust beginnen we weer sterk, de wedstrijd is nog geen 3 minuten bezig en de eerste aanval is een feit. Jorg speelt de bal goed op Mitchell, die speelt Isaiah in en die haalt weer eens verwoestend uit! 3-0!! In de 51e minuut zijn we voor de 2e keer deze wedstrijd slordig en komt RHS er uit. Echter hebben wij natuurlijk ook een keeper op doel en Daniel kan redden. In de 62e minuut strooit Toivi weer met een fantastische steekpass richting Justin. Die loopt op snelheid door en gaat direct 1 op 1! Echter is Justin te “bang” om volluit te gaan en daardoor kan de keeper redden. Daarna blijven er goeie aanvallen komen en is het telkens de keeper van RHS die in de weg staat. Yoran, Xavier vinden keer op keer de keeper. Toivi blijft met passes strooien en we blijven gevaarlijk. Helaas belonen we ons niet verder door de score verder uit te breiden. Het blijft dan ook bij 3-0.

  Vandaag speelde we goed en verzorgt voetbal, hetgeen waar we op blijven hameren! Hopelijk kunnen we deze trend voortzetten en de competitie volgende week goed beginnen!

  Simonshaven bestaande uit: Daniel, Danny, Toivi, Niels, Tom, Andy, Antonio, Isaiah, Jorg, Xavier, Okan, Mitchell, Justin, Martijn, Yoran. Begeleiding: Björn, Nick & Mo