• Simonshaven 2 - Spijkenisse O23

  23 aug 2021
 • Het veld is vochtig, het is vroeg en de zon breekt langzaam iets door, een typische voetbaldag aan de schuddebeursedijk te simonshaven, helaas brak het zonnetje niet goed door en werd het vies benauwd.

  De wedstrijd beginnen wij erg goed en in de 1e minuut volgt al het eerste gevaar, Thomas vind Jair, die maakt een actie en kan vrij doorlopen, Jair schiet maar de bal gaat naast. In de 3e minuut een spleitende steekpass van Heisam op Yoran, die schiet de bal net voorlangs. In de 4e minuut, eigenlijk de directe tegenaanval, speelt Spijkenisse de lange bal, Antonio gaat onder de bal door en de aanvaller van Spijkenisse, geeft de bal niet voor maar haalt uit, in de korte hoek waar Danny hem dan ook niet verwachte, 0-1. In de 22e minuut een goeie hoekschop van Jeffrey, de bal word weggekopt en op rand 16 staat Jair klaar om de bal te schieten, deze word niet maar aangeraakt en verdwijnt in het doel, 1-1. In de 42e minuut een goeie aanval van simonshaven kant, Jair vind Yoran en die maakt een goeie actie, draait naar binnen en snijd de bal goed aan met een lage harde voorzet richting 2e paal waar Jeffrey opduikt. Jeffrey komt net te kort en de bal gaat achter.

  Ruststand 1-1

  In de 2e helft beginnen we goed en zijn wij weer de overheersende partij met het meeste balbezit en het meeste voetbal. Echter hebben we in de 60e minuut slordig balverlies in de as en gelijk worden we weer afgestraft door Spijkenisse 1-2. In de 63e minuut na een mislukte hoekschop komt de bal wederom voor de voeten van Heisam, die schiet en de bal word licht getoucheerd. Daarna is de keeper kansloos 2-2. In de 69e minuut is spijkenisse na een eindelijk goed uitgespeelde aanval gevaarlijk, maar Daniel kan nog redden. Dan slaat de vermoeidheid wat toe, creeren wij minder kansen, maar geven ook nog weinig weg. In de 89e minuut krijgen we nog wel een vrije trap op een mooie plek, maar Heisam kan de bal niet genoeg drukken. Dan ontbreekt het wat aan ervaring en willen we een moeilijke bal spelen, dit balverlies lijd dan ook tot een counter van spijkenisse en in 90e minuut scoort spijkenisse de 2-3. Dan word het nog een alles of niets verhaal waarbij we meer naar voren spelen, met in principe een goeie opzet voor een aanval leiden we balverlies doordat de bal onder de voet doorgaat, met 8 man voor de bal countert ook hier spijkenisse heel slim en word het zelfs nog 2-4. Een zeer geflateerde uitslag, dat terwijl wij toch wel het spel bepaalde.

  Simonshaven bestaande uit: Danny, Daniel, Rene, Thomas, Heisam, Antonio, Jair, Justin, Jeffrey, Yoran, Abdullah, Mitchell, Okan, Niels, Xavier, Jacob, Daniel. Begeleiding: Björn, Nick en Paula