• Simonshaven jo-10 blijft ongeslagen

  18 sep 2022
 • 17 september 2022
  Simonshaven Jo-10 vs Hekelingen Jo10-3: 3-1 Eindstand

  Simonshaven Jo-10 blijft ongeslagen!

  Het seizoen is nu echt begonnen, nieuwe ronde, nieuwe kansen en een fantastische aanwas van spelers voor de jeugd van Simonshaven inclusief voetbalschool voor de jongste talentjes.
  Ook bij Jo-10 zijn er drie nieuwe gezichten te bewonderen en dankzij het feit, dat zij al meerdere keren in de voorbereiding hebben meegetraind, passen ze gelijk al naadloos in het team dat dit seizoen zal strijden voor de grote prijzen. Het team heeft hard getraind op weg naar de start van de competitie en raakt hoe langer, hoe beter op elkaar ingespeeld. De stijgende lijn zien we duidelijk terug in de afgelopen drie wedstrijden:

  Na een moeizaam, maar zeer verdiend gelijkspel bij de eerste wedstrijd uit tegen Poortugaal (4-4 eindstand na een 4-0 achterstand bij rust!) en een zinderende pot strijdlust tegen Rhoon thuis afgelopen week (knappe winst in de laatste minuut 4-3!), stond ons vandaag een volgende krachtmeting te wachten, een echte derby: Hekelingen komt op bezoek op Simonshaven en dat staat garant voor vuur, passie, scherpe trainers en gespannen ouders en grootouders langs de lijn.
  Tijdens het begin van de eerste helft gaat het spel gelijk op zonder dat daarbij echte kansen voor beide teams worden gecreëerd. Simonshaven komt al wel sneller en beter in het spel dan de tegenstander en dat zorgt voor de eerste kansen. Onze jongens krijgen de overhand en twee knappe bevliegingen van onze linkerspits zorgen voor een zeer verdiende 2-0 voorsprong bij rust. In de kleedkamer wordt driftig geanalyseerd en gepeptalkt en het plan voor de tweede helft wordt getrokken.
  De boys van Simonshaven gaan de tweede helft door waar ze gebleven waren en krijgen nu kans op kans. De verdediging staat als een huis en tezamen met onze topper van een sluitpost die elke bal gewoon met de vuisten pareert krijgt de tegenstander geen grip op de wedstrijd. De motor op het middenveld zorgt telkens voor een snelle aanvoer richting de spitsen dat leidt tot toenemend aantal kansen. Totaal wordt zeker vijf keer de lat of de paal geraakt door de voorwaartsen, maar uiteindelijk is het raak na fantastisch samenspel: 3-0 !! Een schoolvoorbeeld van teamsport: combineren, passen en afronden, geweldig! Dit kan niet meer mis gaan!
  Met nog ca. 10 minuten te spelen valt er nog wel een tegendoelpunt uit het niets, maar Simonshaven speelt de wedstrijd zeer professioneel uit en pakt volledig verdiend de volle buit.
  Het harde werken op de trainingen heeft zichtbaar z’n vruchten afgeworpen. Op naar Spijkenisse volgende week!