• Sinterklaas is voorbij.

  9 dec 2023
 • 9 December 2023
  VV Hellevoetsluis JO11-2 - SV Simonshaven JO11 9-1 Eindstand

  Sinterklaas is voorbij.

  Dit is alweer het tweede kwart van deze competitie en tevens het laatste van het kalenderjaar 2023 voordat de welverdiende winterstop begint en de spelers en staf een weekje gaan uitrusten op het mooie eiland Ibiza alwaar de zon altijd schijnt en de club een mooie accommodatie beschikbaar heeft gesteld.

  Om dit goed af te sluiten, moet nog wel even een horde genomen worden: NB, we spelen uit bij VV Hellevoetsluis, de onbetwiste nummer 1 in de huidige competitie! Alle wedstrijden tot dusver gewonnen, dus we maken de borst nat.

  De selectie van Simonshaven is compleet, maar een aantal spelers kampt nog met lichte na-klachten van een snotterige week.

  Trainer Rik heeft vandaag gekozen voor een defensieve opstelling met maar liefst 4 verdedigers op lijn om de mogelijke stormloop te bedwingen en ondanks, dat dit niet tot vele kansen van Simonshaven leidt voorin, blijft het team achterin prima stand houden.

  Er vallen in het eerste half uur maar twee doelpunten van Hellevoetsluis, maar dat waren geen uitgespeelde kansen, eerder toevalstreffers. We merken, dat dit niet het sterkste team is waartegen we gespeeld hebben tot dusver, dus schakelt het team al snel weer over op een meer aanvallende speelstijl en voert de druk op het doel van de tegenstander op.

  Simonshaven krijgt een paar knappe kansen op treffers, maar de combinatie van een beetje pech en het in de weg staan van een sterke keeper, staat een verdiend doelpunt in de weg.

  We gaan rusten met een 2-0 achterstand. Niet onoverkomelijk.

  De slappe siroop heeft in de pauze klaarblijkelijk geen oppepper gegeven aangezien we de tweede helft gelijk vanaf het begin worden overdonderd. Hellevoetsluis maakt als snel de 3-0 en 4-0 en de scherpte lijkt eruit bij het team van Simonshaven.

  Toch wordt er geknokt en gesleurd en dat harde werken wordt beloond wanneer gelegenheidsspits Declan in het strafschopgebied goed bediend wordt vanaf de flank, kan aannemen en beheerst afronden. 4-1! Het kan nog! We voelen een kans en gaan vol op de aanval spelen!

  Hellevoetsluis blijkt een vooral slimme tegenstander en maakt gretig gebruik van de ruimtes die nu ontstaan en weet al snel weer tot scoren te komen.
  Ze lopen uit naar 5-1, 6-1, 7-1, 8-1 en zelfs 9-1..

  Dit is de eindstand, 9-1.

  Helaas is het vandaag niet gelukt een goed resultaat te behalen, de koek was ook gewoon op.
  Toch is het team vandaag blijven vechten waar het kon en kan dus met opgeheven hoofd richting Rotterdam Airport volgende week.

  De boodschap voor het nieuwe jaar is wel een duidelijke:
  Vanaf nu gaan we winnen, geen cadeautjes meer, Sinterklaas is voorbij.

  PS:
  De foto boven dit verslag is een mascotte van Simonshaven gebaseerd op een van de spelers van JO11. Degene die raadt, welke speler dit is, wint 2 gratis kaarten voor de eerstvolgende thuiswedstrijd van Simonshaven JO11 in het nieuwe jaar! Het betreft kaarten voor zitplaatsen!