• Spannend naar het eind

  9 mrt 2024
 • 9 Maart 2024
  SV Simonshaven JO11-1 vs Heinenoord JO11-1 2-0 Eindstand

  Spannend naar het eind.

  Dit kwart van de competitie drie wedstrijden gespeeld, drie gewonnen, we gaan richting het einde van dit deel en we staan vooralsnog op de tweede plaats net onder ’S Gravendeel tegen wie wij helaas door afgelasting niet in actie hebben kunnen komen.

  Vandaag staat Heinenoord JO11-1 op het formulier en in theorie zou dit een tegenstander moeten zijn tegen wie wij vol aan het doelsaldo zouden kunnen en misschien wel moeten werken om zicht te houden op het kampioenschap.

  De sterspelers van Simonshaven hebben zich deze week goed voorbereid op de trainingen en opgeladen voor deze strijd.

  Vanaf het fluitsignaal blijkt de tegenstander niet gekomen om over zich heen te laten lopen en gaat vol ten strijde. Simonshaven begint als de favoriet en probeert ook al regelmatig door de linies heen te snijden, maar al snel blijkt dat slordigheden zich opeen stapelen en wij eigenlijk maar weinig kansen creëren.
  Het eerste kwart wordt dan ook niet gescoord.
  In het tweede deel wordt de druk opgevoerd maar wederom lukt het Simonshaven nog niet om erdoor te komen en een doelpunt te forceren.
  Gelukkig levert een strak genomen hoekschop het eerste doelpunt op en Declan zorgt voor de 1-0!
  Niet veel later krijgt Djano een uitgelezen kans en hij houdt het hoofd koel en scoort de 2-0.

  We gaan toch niet geheel tevreden de rust in en we hebben in de eerste helft teveel zaken fout zien gaan om hier al zeker van de zaak te zijn.

  Na de rust spelen we vol op de aanval richting het Simonshaven thuisvak, dat ook weer goed gevuld is met een bijna 20.000 enthousiaste toeschouwers.

  Er komen vele kansen gelukkig, maar vooral veel hachelijke momenten voor het doel van Heinenoord, maar mede door een fantastische keeper valt er geen enkel doelpunt.
  Strijd voldoende, maar klaarblijkelijk speelt de spanning deze ochtend ook een grote rol waardoor het spel nooit in het spel komt.

  Het wordt vlak voor einde ook nog even billenknijpen wanneer er een dubieuze strafschop aan Heinenoord wordt toegekend, maar Djace kijkt de bal gelukkig professioneel naast de paal.

  Hierbij blijft het, de eindstand laat 2-0 zien en ondanks het feit, dat we de nodige drie punten op zak hebben zijn we alles behalve tevreden.

  Ja, we staan nu op de eerste plaats, maar er wacht ons volgende week een zware wedstrijd tegen Hekelingen die absoluut gewonnen moet worden en dan zijn we ook nog eens afhankelijk van een later te spelen wedstrijd van onze directe concurrent ’S Gravendeel.

  Pffff, het wordt spannend naar het eind.