• SV Simonshaven beloont zichzelf!!

  28 nov 2021
 • De dag voor de lock-down en wellicht voor de winterstop? sv Simonshaven deed goede zaken op de ranglijst door verdiend met 1-0 te winnen van streekgenoot SCO 63. Het was een grijze natte middag met beperkt publiek was dit toch wel een belangrijke middag. Met een goed eindresultaat die belangrijker is als we misschien wel denken. Vanaf het begin waren de Orange boys (sv Simonshaven) wel de baas op het veld, zeker op het middenveld liepen de driehoekjes en combinaties vlot waar SCO 63 min of meer achter de bal aanholde. Uitgespeelde mogelijkheden waren er dan echter ook niet buiten standaard moment van Toivi in de 7e min, die een vrije trap rand zestien over pegelde en iets later een goede aanval met Patrick waar de eindpass net niet goed was om af te ronden we schrijven de 12 min. Veldspel was beter van sv Simonhaven in de eerste helft en SCO 63 kon weinig tot niets betekenen dus kwamen we niet in de problemen maar bleef de spanning wel hangen!!
  De achterhoede en het middenveld stonden goed vandaag, voetballend combineren en steeds de vrije man aanspelen ging prima maar voorin konden we geen gevaar vormen. SCO 63 bracht te weinig om echt mee te doen aan de wedstrijd en konden we al schakend richting de rust spelen 0-0. Na de thee de controle en het combineren over het algemeen ok, tweede helft in de 53 min schot van patrick niet ver naast ,verder weer niet echt in de problemen op een hachelijk moment na waar de bal van de lijn werd gehaald door Raymond die zomaar verkeerd viel en zomaar de stand op 0-1 had kunnen zetten wat overigens zeker onverdiend geweest zou zijn.
  Martijn, Yoran en later Murjell en Guus om wat verse longen te benutten en meer druk in de voorhoede te krijgen wat wel lukte en ook nodig was. Was het Murjell die na goed doorgaan en het de keeper rond de 65 min heel lastig maakte en uiteindelijk samen een soort grondworstelpartij begon in de zestien van SCO waarbij de de keeper van SCO 63 behoorlijk met zijn handen aan Murjell zat en de goed leidende scheids er boven op stond en direct naar de stip wees. Bjorn had daar wel zin in en schoot de bal wederom onberispelijk hoog in de touwen en blesseerde zichzelf wel na die trap maar terecht naar de stand van 1-0. De laatste 15 min voetbalde sv Simonshaven zich prima naar het eindsignaal met zelf nog wat lichte kansjes. Terechte belangrijke overwinning en goed voor het moraal om straks verder te borduren om in deze competitie een leuke rol te gaan spelen.
  Hoe de toekomst bepaald word door Hugo en Mark weet ik niet op voetbal gebied wellicht winterstop!? want trainen lijkt onmogelijk aankomende weken maar we gaan het zien!! in ieder geval drie punten in de knip en dat is belangrijk. Gefeliciteerd Trainers, staf en spelers !!


  Rene