• sv Simonshaven doet wat het moet doen en verpletterd vv DRL.

  29 mei 2022
 • Liverpool verliest champions league net zoals Feyenoord de conference league met een doelpunt verschil. Excelsior mag nog proberen via Ado den haag het hoogste platform te halen. En een paar treetjes lager speelt vv Hekelingen ook en verliest van Overmaas dus moeten volgende week nog aan de bak en mag sv Simonshaven absoluut niet verliezen om nog een kans te maken om volgend jaar ook nog vierde klasse te blijven. Alhoewel, blijven we afhankelijk van andere teams maar zelf moeten we het restant van de competitie winnend afsluiten. Vandaag kwam vv Drl op bezoek die ook in zwaar weer zit net zo als wij dus ontzettend belangrijk duel voor erin of eruit in de vierde klasse. Nou vond ik het niet de beste wedstrijd van ons maar wel een enorme efficiënte pot en dat is wel waar het vandaag om ging! (de drie punten). Om half drie ging de wedstrijd van start in goed voetbal weer niet te koud of te warm met een beetje wind. Na een rommelige openingsfase was het Mercyl die aan de linkerkant knap de eerste goal produceerde door de bal langs de keeper in de verre hoek te schuiven we tellen de 1-0 na ongeveer vijf minuten. Niet lang daarna een voorzet van rechts van Drl die in de zestien kwam en die door Kai normaal zo zeker in de defensie, nu even niet bij de les was ! binnen werd geschoten door de aanvaller van Drl 1-1. Het was nog steeds rommelig waar sv Simonshaven een beetje met Drl mee ging in hun spel i.p.v. gewoon zelf te voetballen. Mercyl een voorzet die Patrick in zijn gedachte met volley binnen wou dumpen maar miste volledig. Schotje van Mitch werd gepareerd door de keeper. Zo waren er wel wat mogelijkheden om de stand uit te breidden ,we waren een half uur onderweg. Ook in deze fase kwamen er wel wat kleine kansjes voor Drl waar Patrick bijna de fout in ging maar gelukkig liep het goed af. Kasper krijg een behoorlijke grote kans maar schiet over en bleef het nog steeds 1-1.. In de laatste tien minuten gaf Bjorn een mooie steekbal op Mercyl en knap wederom zijn tweede goal noteerde 2-1. Niet lang daarna ging Mitch richting de goalie van Drl en in de kluts krijg hij de bal mee en via een been rolt de bal uiteindelijk tussen de palen en bracht de rusttand op 3-1. Een lekkere stand voor het tweede gedeelte om mee te beginnen. Ook nog steeds rommelig ging sv Simonshaven op jacht naar meer en hield Danny eigenlijk probleemloos zijn doel schoon. Wat nieuwe frisse gezichten moesten de stand omhoog brengen en nieuw elan geven om Drl te doen knakken. Guus , Zev, Tom en Toivi kwamen erin om dat te bewerkstelligen. Guus zijn eerste kans op een goal maar strand op keeper. Patrick stuurt Guus weg maar buitenspel. Zo kwamen er steeds meer kansen en mogelijkheden om definitief de wedstrijd op slot te gooien. Drl maakte een goal die de aansluiting zou kunnen betekenen maar werd afgekeurd wegens buitenspel, ik had daar geen zicht op maar grensrechter Johan ongetwijfeld wel!
  Zev vuurt een schot af en gaat net naast en iets daarna gaat Guus op de keeper af dit keer niet buitenspel en rond knap af 4-1. Nu was het bestand wel gebroken en ging sv Simonshaven op jacht naar meer en dat gebeurde ook. Zev speelt in de zestienmeter zich vrij en geef Guus de mogelijkheid om zij tweede te maken en deed dat ook mooi 5-1. Toivi stuurt Kasper weg aan de rechterkant die met zijn snelheid de achterlijn bereikt en de bal netjes voortrekt waar de inlopende Zev de zesde goal afdrukt in de linkerbenedenhoek .Zo eindigde deze overwinning toch best met een verpletterende uitslag 6-1.
  Doen wat moest! en weer de wachtkamer in voor de andere uitslagen. Volgende week vv Piershil exact hetzelfde verhaal winnen en kijken hoe het er voor staat om te weten of het genoeg is.
  Spannend is het tot de laatste speeldag voor zowel promotie als degradatie in deze afdeling.
  Gefeliciteerd met deze overwinning met zes doelpunten wat ook niet onbelangrijk is voor doelsaldo.

  Ps: Na de wedstrijd was er een leuke barbecue hartelijk dank daarvoor, de vrijwilligers die dat mogelijk maakten!!

  Rene