• Terug waar we horen

19 nov 2022
  • Het verslag van vorige week werd afgesloten met:
    ‘De volgende keer staan we er gewoon weer – thuis tegen Hekelingen - en gaan we voor de volle winst!’
    En zo geschiedde: Vandaag Siberische omstandigheden (gevoelstemperatuur -20) op het sportpark van Simonshaven, maar de opkomst is wederom ongekend groot. Ouders, grootouders, broers, zussen, kennissen en vage bekenden, iedereen is er weer om onze toppers aan te moedigen tegen streekgenoot Hekelingen. Kijk, ze komen op het veld, een gejuich uit duizend kelen, de toppers: Djace (GK), Thijs, Jazz, Jaysen, Brett, Henk, Djano en de speciaal voor deze wedstrijd ingevlogen Jack V en Jay van Jo-11. Uiteraard gevolgd door het ijzersterke trainersduo Rik (zonder muts) en Danny (met muts).
    Eerste helft: het begin is sterk van beide kanten. Simonshaven is in aanvallend opzicht echter al snel de bovenliggende partij, maar Hekelingen is een hecht team met een hele sterke verdediging en bovenal een hele sterke keeper. De eerste tien minuten zijn er wel kansen, maar de schoten op doel zijn nog niet scherp genoeg en vliegen vooral nog over en naast. Toch wordt de ban gebroken en onze rechterspits krult de bal na een zoveelste poging deze keer fraai in de bovenhoek. Dit is de opmaat voor meer en het team gaat sterker acteren. Verdedigend is het sowieso al dik op orde vandaag met een werkelijk elke bal wegrammende Thijs achterin alsook Jazz die als vanouds het hele veld bestiert en niet te vergeten het gelukkig teruggekeerde duo Brett en Jayson die heer en meester zijn.
    Helaas heeft onze ‘baas keeper’ Djace vandaag weinig te doen en staat te vernikkelen in z’n doel.
    Voorin laat ook Djano zich weer gelden vandaag en legt de ene na de andere passeeractie op de mat.
    Onze gastspelers van vandaag, Jack en Jay vallen de eerste helft in en passen direct naadloos in het team en dat is heel prettig. Onder luide aanmoediging van opa, maakt Jay een sterke beurt en Jack ramt de boel hard met z’n sterke linker op doel maar de keeper redt fantastisch. Echter, de bal ketst terug het veld in en Jaysen maakt alsnog de knappe goal uit de rebound. De kansen vallen nu goed en we gaan thee drinken met een ongeflatteerde 6-0 voorsprong.
    Tweede helft: Eigenlijk is de wedstrijd al gespeeld. Djace mag gaan voetballen en Thijs grijpt zijn kans in het doel. Zo gaan we weer volop door in de aanval en het is niet lang wachten op de volgende doelpunten, we lopen uit naar 8-0. Djace laat zien, dat hij niet alleen een keeper is, maar dus ook een echte spits en komt hierdoor gelukkig op temperatuur. Hekelingen gaat nog wel regelmatig sterker in de tegenaanval en Thijs hoeft zich in deze helft niet te vervelen in het doel, maar laat zien een sterke stand-in te zijn. Simonshaven maakt nog een paar keurige combinatie-doelpunten en de tegenstander bijt nog even van zich af, maar vandaag is Simonshaven de grote baas. Eindstand 11-3!!
    Derde helft: Een derde helft? Ja, die is er zeker. Traditiegetrouw trekken alle aanhangers – en later uiteraard ook de spelers – de kantine in voor de welverdiende versnaperingen. Adri heeft even betrekkelijke rust gekend, maar moet nu vol aan de bak: De tosti’s, gehaktballen, bakken patat (en ook een “Kroepia”, kent u die nog?) zijn niet aan te slepen maar hij redt zich glorieus door deze invasie van veelvraten en iedereen is blij en verzadigd.
    Een heel groot compliment aan ALLE vrijwilligers van SV Simonshaven die zich continue inzetten om deze club te helpen en daarmee te zorgen dat deze club juist zo geweldig is om onderdeel van te zijn.