• Trots.

  27 jan 2024
 • 27 Januari 2024
  ZBVH JO11-1 - SV Simonshaven JO11-1 2-6 Eindstand

  Trots.

  De laatste wedstrijd voor de winterstop werd gespeeld op 9 december 2023.
  De spelers en trainers hebben een welverdiende rust gekend en na terugkeer van het trainingskamp op het altijd zonnige Ibiza zou vorige week op 20 Januari de eerste wedstrijd van het derde kwart gaan plaatsvinden, echter, het natte en koude weer zorgden voor volledige afgelastingen.
  De afgelopen dagen zijn de omstandigheden gelukkig verbeterd en kunnen we eindelijk van start!

  Medio 2023 is het onze charmante club zeer goed gelukt om een behoorlijk aantal nieuwe jeugdspelers aan te trekken richting Simonshaven en dat heeft geleid tot een uitbreiding van het aantal teams. Waar wij sowieso al gegroeid waren in korte tijd naar drie volledige jeugdteams, te weten JO12, JO11 en JO10 (en ook nog een voetbalschool van kabouters), zijn we inmiddels gegroeid naar maar liefst vijf teams! We gaan het vervolg van de competitie vanaf 2024 dus in met JO12-1, JO11-1, JO11-2, JO10-1 en JO9-1, een prachtig uitgangspunt.

  We volgen vandaag JO11-1, bestaande uit:
  Jelte, Brayden, Djano, Djace, Declan, Thijs, Narino, Jack, Jazz, Henk en uiteraard hoofdtrainer Rik.

  ZBVH in Zuid-Beijerland is de tegenstander en is voor ons nog een onbekende, maar zoals gewoonlijk gaan we bij Simonshaven in de basis van onze eigen kracht uit en zijn we flexibel genoeg om ons aan te passen waar nodig.

  Vanaf de meet gaat Simonshaven in de aanval, maar door het nogal hobbelige veld is het lastig passen en combineren waardoor de strijd lang op 0-0 blijft steken.
  Rommelig is het, maar gelukkig komen we toch verdiend op de 0-1.
  Wederom blijft het lang over een weer zonder echte grote kansen. Uit het niets valt door een zondagsschot de gelijkmaker van ZBVH, dat is een tegenvaller.
  Simonshaven blijft toch het beste van het spel houden en gaat meer en meer op zoek naar doelpunten. En dat lukt! We maken nog twee doelpunten en gaan rusten met een verdiende, maar nog niet geruststellende 1-3.

  De tweede helft begint minder sterk en ZBVH gaat steeds vaker het middenveld controleren.
  Er lopen voortdurend 1 of 2 man vrij en dat leidt steeds vaker tot kansen. Djace moet ook regelmatig serieus aan de bak, maar weet met zijn katachtige reddingen het doel schoon te houden.
  Toch weer een kleine tegenslag: De (hele) grote, maar tot dusver onzichtbare spits van ZBVH maakt 1 slimme actie en scoort de 2-3! Wordt dit alsnog nagelbijten voor het team en de wederom in grote getale meegereisde aanhangers?

  Nee, gelukkig niet. Onze rechterspits prikt met een prachtige draaibal in de linker bovenhoek de 2-4 binnen en dan kunnen we ook nog genieten van de geniale tactieken van trainer Rik, die linkerverdediger Declan voorin heeft geposteerd en diezelfde Declan ramt nummer 5 en 6 van de morgen binnen! Eindstand 2-6.

  Een sterk begin van 2024 en de boys hebben laten zien, dat Sinterklaas inderdaad voorbij is:

  Djace staat als vanouds al een solide huis en laat zich gelukkig niet afleiden door de kleur van zijn tenue (vintage groen?, geleverd door Staatsbosbeheer? RAL kleur niet te achterhalen), Brayden geeft stevige body aan het team achterin, onderschept aanvallers en speelt elke bal hard en zuiver in. Narino sleurt, duwt, trekt en vecht en wordt voetballend steeds sterker. Thijs is de baas in het centrum en heeft ook altijd het vizier naar voren. Jack blijft gaan voor de bal, enorme inzet en doorzettingsvermogen. Declan laat zien op verschillende posities inzetbaar te zijn. Hij verdedigt stevig en gecontroleerd, maar laat ook zien aanvallend goed uit de voeten te kunnen, zoals vandaag.
  Jazz is de onvermoeibare regisseur op het middenveld met inzet en passie maar ook aan het einde van de wedstrijd laat hij zien in een defensieve moeiteloos te passen. Jelte heeft enorme snelheid en wendbaarheid voorin en streept regelmatig richting het doel. Djano is een lepe spits met regelmatig succesvolle passeeracties en een lel van een schot. Henk is de lichtvoetige huppelaar en de trippelaar en scoort altijd, vandaag dus ook.

  Papa is trots en dat kan ik gewoon een keer zeggen.