• Verdiende overwinning levert drie punten op!

  15 mei 2022
 • Onze vrienden in de hoofdstad zijn kampioen, Sparta en Excelsior zijn nog in de race voor lijfsbehoud/promotie en Feyenoord wacht nog een super mooie Europese finale . Eurovisiesongfestival is gewonnen door Oekraïne voor diegene die dat interesseren (hahaha) en het weekend is het prachtig mooi weer. De Boys uit Goudswaard kwamen op bezoek die op de zevende plek staan met dertig punten dus veilig! Voor sv Simonshaven is het alles of niks er moest gewonnen worden dat geld nu voor elke wedstrijd. Twaalf punten zijn er nog te halen en vandaag zou de eerste drie binnen geharkt moeten worden. De wedstrijd begon in een zon overgoten Simonshaven met een matig tempo en een redelijke evenwicht van beide ploegen. Na een minuut of zeven aan de linkerkant krijg Kasper de bal van de uitstekend spelende Patrick die op volle snelheid de linksback voorbij holt en de bal professioneel in de verre hoek schuif 1-0. Lekker begin van deze middag en later bleek dat het gewoon een goedemiddag zou worden. Vervolg van de eerste helft is aardig in balans, over en weer wat kansjes maar geen grote wat later wel het geval zou zijn. Mitch onderschept een bal en Mercyll krijg kans om te schieten maar het schot heeft te weinig kracht!. Daarna aanval van Goudswaard met een schot die goed geneutraliseerd word door Danny en zijn eerste helft eigenlijk probleemloos uitkeept.
  Miste bij de Boys uit Goudswaard een beetje strijd en gif de eerste helft wat lekker was voor Simon die dat in de tweede helft zouden kunnen gebruiken om evt. de score wat op te voeren. Ruststand 1-0.
  Het tweede gedeelte van de middag begon echt leuk te worden met een enorme kans van Mercyl die vanaf links door Kasper bediend werd die helemaal alleen voor de keeper stond maar de bal overschoot wat eigenlijk niet mogelijk was omdat het moeilijker was dan de bal in het net te plaatsen. pech!! Maar de kansen stapelde zich op het tweede bedrijf. Voorzet Ray die Mitch net niet binnen glijdt, ingebrachte Guus en Tom moesten de druk nog meer gaan zetten om de verlossende tweede goal te maken en dat gebeurde ook want toen kwamen er een partij enorme grote kansen voor Tom, Guus ,Koen. De ruimte die sv Simonshaven kreeg in het laatste stuk van de wedstrijd was groot maar niemand haalde de trekker over en hield Goudswaard in leven met nog aantal minuten te spelen. Koen was de laatste speler die de kans kreeg om definitief de wedstrijd op slot te gooien maar had ook het geluk niet. Het einde naderde en kreeg niet de indruk dat de tegenstander nog een slot offensief zou gaan houden en dat gebeurde ook niet en won sv Simonshaven verdiend deze wedstrijd. Positief was dat we zulke grote kansen creëren jammer dat we dat niet af konden maken want daardoor bleef het nog wel link want als ie verkeerd valt...! Maar mooi deze punten binnen en je weet het nooit hoe het loopt in het voetbal met nog drie potjes en waar je nog negen punten kan halen dus waarom niet!!! TOCH!!! Gefeliciteerd mannen!!
  PS: man van de wedstrijd Patrick voor mij!!.

  Rene