• Verloren maar niet kansloos tegen titelkandidaat!!

  21 nov 2021
 • In de mini lockdown op bezoek bij titelkandidaat vv Hekelingen waar er toch nog redelijk wat toeschouwers aanwezig waren!(met QR code). Een derby waar bij iedereen elkaar wel kon in het veld en dat bracht een ander tintje dan andere potjes met zich mee. Weersomstandigheden waren oke, veld redelijk dus alles in huis voor een lekkere wedstrijd. Fluitsignaal klonk en bal rolde , na 5 min eerste mogelijkheid voor vv Simon doordat Toivi de laatste man afjaagde en de bal onderschepte maar net niet goed controle had om echt gevaarlijk te worden. Een voorzet van Zev vanaf de rechterkant in de 8 ste minuut belandt op de lat en zorgde voor een schrikreactie !.
  Na 10 minuten kreeg vv Hekkie wat meer grip en kwamen meer op Simons helft en kregen na een overtreding een vrije schop op rand zestien. Bal eindigde in de muur en gevaar was geweken , direct daarna wat kleine mogelijkheden voor vv Hekkie maar niet dat dat verontrusting bracht. Wederom de ongelofelijke PECH in de 16 de minuut een harde voorzet van Hekelingen vanaf links waar Daniel onfortuinlijk uitgleed in de 5 meter gebied waar de speler van vv hekelingen de bal voor zijn voeten kreeg en alleen maar hoefde te aaien om de bal binnen te rollen 1-0. Druk werd groter van vv Hekkie en ze combineerde wat sneller en dat leidde tot een mooie goal in de 23 minuut 2-0. Toch konden we kwa veldspel aardig meedoen en kregen wat kansjes, in de 35 minuut een goede combinatie van Zev en toivi wat net niet lukte door ingrijpen van goallie van vv Hekkie. Klein beetje geflatteerde stand vond ik maar niet onterecht gingen we de rust in 2-0.
  De tweede helft begon met de zelfde elf van vv Simon en was net als in de eerste helft redelijk gelijk opgaand met halve kansjes aan beide zijden . In de 58 ste minuut een mooie harde voorzet van Mitch vanaf links die binnen gegleden werd door Zev maar rakelings naast bij de rechter paal ging het geluk ontbrak. In de 67ste minuut grote kans voor Mitch die knap gelanceerd werd en een op een op de keeper af ging maar de bal niet langs de keeper kreeg jammer! De aansluiting treffer had nog wat kunnen betekenen want vond niet dat vv Hekelingen oppermachtig was maar 2-0 stond het wel. Na wat wissels met Jorg ,Guus en later Murjill en Tom probeerde simon nog wat vers bloed te brengen om het tij te keren. Kenzie redt vv Simon nog voor een grote kans voor Hekelingen en Guus krijg een mogelijke scoringkans uit een corner maar had geen geluk bij het afronden. In de 90 ste minuut was de wedstrijd gespeeld en maakte de middenvelder van hekelingen nog een knappe goal afstand schot in de verre hoek en bracht de eindstand op 3-0 en direct daarna floot de overigens warrige scheids het eindsignaal. Eindstand 3-0. Wil wel even vermelden dat Patrick en Kenzie in mijn ogen een puike wedstrijd speelden en dat we eigenlijk niet weg gespeeld zijn maar te weinig brachten zeker op de flanken om echt serieus te worden en eventueel een puntje te snoepen van deze titelkandidaat. Ook blij dat Raymond weer fit is en zijn wedstrijdje mee pakt!!
  Waar vv Piershil zijn eerste punten pakt tegen vv WCR 1-3 en koploper vv Overmaas gelijk speelt tegen vv SCO 3-3 moet er toch wel wat mogelijk zijn!! De negende positie op de ranglijst met zeven punten is de stand met volgende week vv Sco 63 op het programma kunnen we wellicht een stapje maken.
  ps: feijenoord - Pec Zwolle begint zo HaHa!!!

  Rene