• Verslag Zuidland 5 - S.V. Simonshaven 3

  3 okt 2021
 • Opstelling S.V. Simonshaven 3

  4-4-2

  Sander - Ricardo - Marco - Manuel
  Erik Huizenga
  Sylvano - Erik Moree
  Matthijs
  Guus - Leslie

  Kevin, Renzo, Mike, Roberto

  Dank Kevin: voor het vlaggen eerste helft
  Dank Roberto: tweede helft de vlagger
  Zonder jullie waren er geen goals afge... oh nee wacht de scheids liet gewoon doorspelen!

  De eerste competitiewedstrijd. Nat weer, Simonshaven 3 speelt uit tegen Zuidland 5 op een kunstgrasveld.
  De eerste 10 minuten is het zoeken, Simonshaven komt beter uit de startblokken, maar de aansluiting met de voorhoede komt moeizaam op gang. Na 10 minuten is het wel Simonshaven dat de eerste kansen creeert. Na een goede voorzet van Matthijs vanaf rechts schiet Erik H de bal ruim over het doel. Even later worstelt Leslie na een goede steekbal met de bal en schiet hij tegen een verdediger waardoor de bal makkelijk in de handen van de keeper rolt.

  Het is daarna Zuidland dat iets terug doet. Vanuit een corner, tegen advies van de grensrechter in tóch gegeven. Uit de corner schieten ze de afvallende bal slap naast.

  Ze komen er daarna iets vaker uit, en worden in de 14de minuut voor het eerst gevaarlijk. Een schot van Zuidland vanaf randje 16 gaat goed naar de hoek, maar keeper Maxim let goed op en duikt fraai op de bal.

  Na een twintig minuutjes spelen is het weer de beurt aan Simonshaven. Een geblocked schot van Matthijs komt voor Guus z’n voeten die hem bekeken in de hoek probeert te schuiven. De bal gaat net naast. Vervolgens is het Manuel die vanuit de backpositie opstoomt en de bal voorgeeft. Zo op het hoofd van Leslie, die er net te weinig kracht en richting aan geeft en de bal zo in de keepers handen knikt.

  Het spel gaat op en neer maar na 25 minuten kan het nog niet echt een streektopper genoemd worden. Zuidland komt er niet echt uit en Simonshaven komt tot kleine kansjes.

  De kansen worden wel groter na 30 minuten spelen. Sander komt vanuit de rechtsbackpositie opstomen en geeft een hoge voorzet die wordt terug gelegd door Guus en Erik Moree haalt meteen uit... naast. Dat had hem kunnen zijn.
  De corner die daarop volgt wordt meteen door Erik Moree genomen. Hij legt de bal bij de eerste paal neer. DOELPUNT. Via de keeper gaat ie gewoon over de achterlijn. Een verdiende voorsprong!

  Sander en Erik Moree lijken vervolgens een soort Ziyech-Promes connectie gelegd te hebben. Vanaf rechts legt Sander hem vlak voor rust weer hoog over de verdediging op Erik Moree die ter hoogte van de tweede paal in een keer uithaalt maar helaas de bal verkeerd raakt.

  Er volgen vervolgens een aantal Zuidlandse corners. De scheids doet ze letterlijk in de aanbieding, zo lijkt het. Maar er komt weinig uit voort. De verdediging staat goed. Als de bal een keer wat ongelukkig op de rand van de 16 voor Zuidlandse benen valt, is daar Marco oplettend bij om met een loepzuivere tackle op de bal te voorkomen dat ze ook maar iets kunnen uithalen.
  De Zuidlandse mannen rennen vaak als dolle stieren op de muur van Manuel, Ricardo, Marco en Erik H. Matthijs en Sylvano trekken tijdens die counters haast onmenselijk vaak een sprint om bij te springen in de verdediging. Dat gaat heel goed.
  Zeker als Sylvano in een moment van omschakeling Guus diep weet te sturen. Hij komt vervolgens via een combinatie met Erik Moree met een hard schot op de keeper. Die ging goed naar de grond en pakte de bal klemvast.

  In het slotakkoord geeft Ricardo nog een lange pass op Guus en sprint zelf naar voren. Guus houdt de bal goed vast en steekt hem terug op Ricardo als die inmiddels het hele veld heeft overgestoken. Hij komt helaas na een dribbel en passeerbeweging net wat links in het strafschopgebied van de tegenstander uit. Hij poeiert de bal mede daarom helaas hard in het zijnet.

  Het is rust.

  Aan het begin van de tweede helft lijkt er een fan het veld op gerend te zijn naar de middenstip, maar na wat nader onderzoek blijkt het toch echt de scheidsrechter te zijn. Met zijn Nike’s aan en in spijkerbroek met daarboven een winterjas blijft hij braaf de hele tweede helft in de middencirkel staan.

  Zuidland komt duidelijk uit de kleedkamer met ververst strijdlust om iets te doen aan de 0-1 achterstand. Na een paar minuten spelen moet Maxim de bal al uit de kruising tikken. Dat doet hij fenomenaal.

  Bij Simonshaven zijn in de rust ook een aantal wissels doorgevoerd. Kevin weet de bal een aantal keer goed te blokken als Zuidland er doorheen probeert te komen over rechts. Ook Mike staat zijn mannetje in het centrum van het middenveld. Het verdedigende werk wordt goed gedaan, maar het is in het begin even zoeken naar de omschakeling.

  Aangezien Simonshaven er even niet snel onderuit weet te voetballen, komt de spits van Zuidland nagenoeg een-op-een met Maxim. Een leep stiftje gaat naast in de 60ste minuut.

  Het is daarna vooral Zuidland dat via de zijkanten probeert de bal voor de goal te krijgen. Maar langs de backs komen ze niet, wat resulteert in een aantal vroege voorzetten die wat rommelig naast de goal gaan of worden weggewerkt. Ze proberen het vervolgens via het centrum waar de spits wordt aangespeeld. Die combineert met buitenspeler. De grensrechter vlagt voor een duidelijk buitenspel. Maar de scheids lijkt er geen oog voor te hebben. Het is de spits die uit een voorzet de bal in het goal weet te werken. 1-1.

  Het laat Simonshaven gefrustreerd achter en Zuidland profiteert daarvan door verder te gaan met de bal voor de goal te gooien. Ricardo kopt een voorzet goed weg uit de zestien, maar Zuidland wacht op de afvallende bal en schiet direct op de uitgestrekte arm van Maxim. Hij duikt uitstekend naar de linker hoek en voorkomt zo een zekere goal.

  Het is Simonshaven dat telkens na een aanval de counter om de oren krijgt. Er worden wel kansen gecreeerd, maar geen echt grote doelpogingen. Tot Ricardo Matthijs diep stuurt, die de bal goed meeneemt in de loop maar ‘m dan net te ver voor zich uit speelt, zo lijkt. Hij puntert de bal nog net voor maar de spits om hem in te tikken ontbreekt.

  Het is vervolgens in de 75ste minuut weer de beurt aan Zuidland. Zij counteren eigenlijk hoofdzakelijk en maken veel haast om naar voren te gaan. Ze schuwen dan ook niet om iemand die meters buitenspel staat aan te spelen. Het is ditmaal een diepe pass op links. De vlag gaat om hoog maar de scheids staat nog altijd in de middencirkel dat apel te negeren. De voorzet die volgt wordt vervolgens in de goal gefrommeld tot grote ergernis van iedereen bij Simonshaven. 2-1.

  Het is Ricardo die er nog het meest van baalt en besluit de tegenstander op een zeker moment met zijn voet te aaien. Het is dat de scheidsrechter de middencirkel niet uit durft, of nog waarschijnlijker: geen kaarten op zak had in zijn winterjack of spijkerbroek... want hij mag blijven staan. Hoewel trainer Mark hem direct wisselt en we na die opstootje in de 80ste minuut weer verder mogen.

  Matthijs heeft een paar minuten later zijn zoveelste sprint eruit gegooid en is aardig op. Het is dan toch weer Ricardo die in de aanvallende linie versterking biedt. En wat heet! Hij staat nog maar net in het veld en weet een verdediger uit te kappen om met links de bal om de keeper heen via de binnenkant van de paal in het net te schieten!!! 2-2.

  Het laatste wapenfeit wordt toegekend aan Zuidland. Het is andermaal een corner die geweldig in de rechter benedenhoek van de goal wordt gekopt. Het is Maxim die een fantastische redding maakt. Subliem tikt hij hem weg zodat de bal kan worden weggewerkt. De scheids lijkt z’n fluitje inmiddels te hebben gevonden om af te fluiten.

  De wedstrijd eindigt in 2-2.