• VV Kethelspaland 3 – Simonshaven 2 04-09-2021 (beker)

  5 sep 2021
 • Het is een warme dag en op veld 5 van Kethelspaland word het er niet beter op. Op het kunstgras is het zo warm dat het geen doen is. Daarbij is de scheidsrechter die geregeld was door de thuisclub niet op komen dagen en heeft onze Nick de wedstrijd gefloten. Op deze voetbal dag, hebben we erg veel leen spelers. Daar er door blessures veel spelers afwezig zijn.

  De eerste 10 minuten spelen we de bal rustig rond en lijken we de wedstrijd goed te beginnen. Er vormt geen gevaar maar de tegenstander komt niet aan de bal. In de 14e minuut hebben we de eerste tegenaanval, door balverlies op het middenveld. Niels kan het gevaar met een fantastische tackle op de 5 meter lijn afwenden. Langzaam maar zeker komt Kethelspaland er beter uit en vormen ze een gevaar voor onze goal. In de 17e minuut geven zij een goeie voorzet en word de bal net naast gekopt. In de 23e minuut valt dan de eerste goal voor Kethelspaland. Een afstandschot is hier de boosdoener, de bal leek houdbaar maar onze keeper verkijkt zich op de inzet. 1-0. Dan worden wij iets gevaarlijker en komen vaker in de buurt van het goal van Kethelspaland. Met in de 27e minuut het eerste echte gevaar van onze zijde. Jeffrey speelt de bal op Isaiah en Jeffrey beweegt goed door waardoor hij de 2e man van Isaiah mee lokt. Isaiah ziet hierin zijn kans schoon om te draaien en te schieten. Het schot gaat richting de verre hoek, maar de keeper van Kethelspaland word niet verrast en red goed. In de 38e minuut geeft Isaiah goed druk en herovert de bal. Met een knappe actie krijgt hij de bal nog voor op de inkomende Yoran, echter staat de keeper goed en kan de bal uit de lucht plukken. Net voor rust krijgen we de laatste kans op de aansluitings treffer. Justin geeft een goeie steekpass op Yoran en die wrikt zich los van zijn tegenstander. Helaas voor ons schiet hij hierna de bal hoog over.

  Ruststand 1-0

  Na de rust beginnen we hoe we de 1e helft geëindigd zijn, aanvallend en druk vooruit. In de 50e minuut is er de eerste mogelijkheid voor ons. Xavier geeft een goeie pass op Yoran, die op snelheid wederom ze tegenstander te vlug af is. Helaas vind Yoran hier het net niet en gaat de bal voorlangs. In de 59e minuut heeft Jeffrey een goeie actie in huis na een pass van Noel. De voorzetting na de actie is helaas niet goed, de pass op Isaiah is net te kort waardoor er geen gevaarlijke situatie meer is. In de 55e minuut komt Pasha uit ze goal en maakt een overtreding net buiten de 16. Uit deze vrije trap dreigt er weer gevaar, nadat wij niet goed verdedigend staan opgesteld kan de spits van Kethelspaland vrij inkoppen. 2-0. Dan gaat het wat heen en weer maar is er niet echt heel veel gevaar meer aan beide kanten. Tot de 78e minuut, na een hoekschop van Kethelspaland. Met de hoekschop staan we niet goed en word er een inschattingsfout gemaakt, hieruit volgt een simpel doelpunt. 3-0, dit is tevens gelijk de eind uitslag.

  Vandaag stond dan wel weer in het teken van debuterende spelers in een officiële wedstrijd van de selectie: Noel Meiderwijk (Simonshaven 5), Rik van Breugel (rustend lid) en Djamiro Kerk (Simonshaven 4). Wij als selectie bedanken deze spelers voor het meedoen!

  Simonshaven bestaande uit: Danny, Rene, Niels, Yoran, Antonio, Xavier, Okan, Justin, Isaiah, Jeffrey, Mitchell, Andy, Noel, Rik, Djamiro en Pasha. Begeleiding: Björn & Nick (scheidsrechter).