• Wat een partij!

  3 dec 2022
 • Uw verslaggever had twee keuzes voor vandaag: Een door Qatar volledig bekostigde reis inclusief (volpension) verblijf om verslag te doen voor de NOS van Nederland-Verenigde Staten, of een dagje Simonshaven. Een ‘no-brainer’.
  Goed, we melden ons dus rond 08.15 uur op sportpark Simonshaven. Het is donker, winderig en ijzig koud, maar de sfeer is goed deze morgen. Het publiek laat zich niet uit ’t veld slaan en is weer in grote getalen aanwezig. Deze keer zelfs met de trouwe huisdieren om de helden te bejubelen. Zo zien we de hond van Brett, op de tribune, maar ook een hamster, een opa met een papagaai op z’n schouder en een moeder die haar drie huisgeiten (getooid in volledig thuis-tenue) heeft meegenomen. Kortom, de sfeer zit er goed in.
  In de kleedkamer hangen de shirtjes en broekjes keurig klaar zodat onze sterspelers zich uitsluitend hoeven te concentreren op de wedstrijd. De trainers zetten de opstelling op het bord, instrueren de spelers en we gaan het veld op.
  De eerste helft begint en Spijkenisse Jo10-3 blijkt een georganiseerde ploeg te zijn met een paar wel zeer talentvolle spelers: Simonshaven wordt in de eerste 10 minuten volledig overrompeld en staat binnen no-time met 0-3 achter… Dit gaat niet goed! Het tweede deel van de eerste helft gaat het gelukkig al een stuk beter. Het lijkt erop, dat onze spelers nog steeds met de oorspronkelijke tijd van 09.30 uur het veld rekening hadden gehouden in plaats van de vervroegde tijd van 09.00 uur.
  FF wakker worden dus. Vandaag is onze vaste rots in de branding, doelman Djace er helaas nog niet bij, maar onze betonnen verdediger Thijs pakte zijn rol en groeit in de wedstrijd. Ons team gaat feller spelen, gaat sleuren, vechten, bikkelen en houden zo de stand vast en krijgen zelfs nog goede kansen op een treffer. Het blijft echter 0-3 en we gaan thee drinken. Gezellig thee drinken? Nee hoor, onze mannen krijgen een donderspeech in de rust van trainers Rik en Danny waar Louis van Gaal bij verbleekt… Oei!! De deur van de kleedkamer klappert waarschijnlijk vanavond nog na van het gebrul…
  Zwaar onder de indruk, maar ook extra gemotiveerd komen de boys uit de kleedkamer en de tweede helft begint. Simonshaven laat zien een hechte ploeg te zijn en alles voor elkaar over te hebben. Er wordt een al snel tandje bij gezet en spits Henk leidt een ommekeer in met een mooie goal van rechts, via onderkant lat. 1-3!. Een klutsgoal van Spijkenisse lijkt nog roet in t eten te gooien, 1-4 Aaaaiii..
  Maar nee, Djano heeft z’n hoofd omhoog gezet en z’n rug gerecht. Jazz is nog feller gaan spelen, net als de immer sleurende Narino, Brett en Jaysen. Zij houden de tegenstander op eigen helft tegen en Thijs is helemaal los als keeper (blijf vooral ook baas verdediging voor keeper Djace) en Vincent is overal op t veld te vinden, als stofzuiger, middenvelder en aanvoer richting de spitsen (een hele slimme en goede aankoop van de technische staf!) Goed, na de 1-4 is het dus Simonshaven dat de klok slaat. We maken 2-4, 3-4, en zelfs 4-4 !! Punt in de tas en naar huis? Nee joh!
  “Volgende week Spijkenisse Jo10-3 thuis. Gaan we gewoon weer winnen.” En zo geschiedde.:
  We maken 5-4 en ook nog de 6-4!!
  Toeschouwers (en nog steeds die huisdieren) helemaal los en toch gewoon winnen vandaag!
  Spijkenisse met de staart tussen de benen naar huis en wij de kantine in voor een warme chocomelk voor de selectie (Bedankt staf!). Adri en Sam lopen zich daarna uiteraard nog helemaal uit de naad voor de nodige patatjes, frikandellen, tosti’s en broodjes bal om de lege magen te vullen. Een hele fijne ochtend dus.
  Het was vandaag misschien wel de beste en spannendste wedstrijd van dit seizoen om naar te kijken en dus is de euforie vandaag enorm, echt een super prestatie van een hecht en een tot het einde strijdend team!
  Wat een partij!! De Bazen van vandaag: Thijs, Brett, Jaysen, Jazz, Narino, Vincent, Henk, Djano, Dank!
  Komend weekend is de laatste wedstrijd van dit tweede kwart bij SC Botlek uit, we gaan er weer voor. Met groet, Willem van H.