• We zijn begonnen!

  17 sep 2023
 • Het is rijkelijk laat wanneer de reporter ontwaakt uit zijn zomerslaap. Evenals de rest van de leden en supporters van SV Simonshaven zit er een lange tijd op van zomerzon, rust, witte stranden en liters versnaperingen. Uiteraard heeft de jeugd al vanaf begin Augustus kunnen trainen ter voorbereiding van dit nieuwe seizoen 2023-2024.
  Ook zijn er een paar veranderingen doorgevoerd door de trainers mbt het ‘spelersmateriaal’.
  JO11 heeft afscheid moeten nemen van een paar goede spelers, maar heeft zich ook kunnen versterken met Jelte, Jack en Declan (zoon van topscoorder 7vs7 Simonshaven 35+). Zo zijn wij compleet en klaar om een mooi seizoen te starten.

  Op 2 september wordt begonnen met een uitwedstrijd bij onze frietvrienden van Vlotbrug en we laten gelijk zien waartoe wij als ploeg in staat zijn: Een eclatante 0-17 (!!) overwinning is het gevolg van noeste trainingsarbeid en talent. Voor details van die wedstrijd, gelieve u te melden bij de reporter van die dag aangezien hier reeds uitgebreid verslag is gedaan (naam bekend bij de redactie).

  Dan spelen we de volgende wedstrijd thuis tegen Zuidland en uiteraard zit de goede moed erin. “We gaan deze wedstrijd ook wel even winnen”. Niets is minder waar: We verliezen kansloos met 0-10 in eigen huis. Bijna niemand haalt het gewenste niveau en ook de tegenstander is letterlijk en figuurlijk een maatje te groot. Een ouder (m/v, bekend bij de redactie) heeft de wedstrijd in 1 oneliner duidelijk beschreven: “Man van de wedstrijd, Thijs”.
  Voor zover deze wedstrijd, die wij snel moeten en willen vergeten.

  Vandaag 17 September de kans om ons te revancheren bij een nieuwe nog onbekende tegenstander, het OHVV uit het naburige dorpje Oudenhoorn, eigenlijk een echte derby dus. Gelukkig heeft trainer Rik de videobeelden samen met zijn technische staf goed bekeken en zet het team op een slimme manier op het veld. Dit werkt, na een stroeve start komen we toch al snel op een 0-2 voorsprong en hebben we de wedstrijd onder controle. Ook al komt er nog een 1-2 op de klok te staan, wij lopen uit naar een ruststand van maar liefst 1-4. Wij zijn duidelijk beter in het veldspel, maar de tegenstander is fysiek en conditioneel sterk en blijft knokken om de meters. In de tweede helft krijgen we door de hoge druk van OHVV al snel twee penalty’s te verwerken, maar gelukkig is daar onze Djace. Hij redt op een fabelachtige manier beide pogingen en houdt Simonshaven in de wedstrijd.

  Via Dean komen we na een goede combinatie op 1-5 (zijn derde van de wedstrijd!) en op het eindsignaal wordt ook nog de 1-6 binnengeschoten door Jelte, Henk, Jelte of Henk.

  Al met al een fantastisch resultaat bij een leuke club, dito kantine met uiteraard wel tosti’s om 08.15 uur en een heerlijke ochtendzon waarbij sommige toeschouwers zelfs heerlijk in slaap zijn gevallen.

  Vandaag dus:
  Dean 3x
  Djano 2x
  Henk en Jelte elk 0,5x
  Djace 2x voorkomen.

  Op naar de volgende!