• Weer terug

  7 nov 2022
 • 5 November 2022
  Meeuwenplaat Jo10 vs Simonshaven Jo-10: 2-12 Eindstand

  Weer terug

  Een pauze van bijna een maand, dus even een terugblik:

  De laatste officiële wedstrijd was tegen SC Botlek op 8 oktober. Daarna was het tandenknarsend wachten op het 2e kwart van de competitie:
  15 Oktober een vrije dag, voor de een een welkome rust, voor de ander een onrustige dag zonder voetbal.
  22 Oktober een fantastische ‘Survival Training’ voor de gehele jeugd in de pracht van de ongerepte natuur rond de Bernisse met daarna een zeer passende afsluiting met hapjes en drankjes.
  29 Oktober een oefenwedstrijd tegen SC Botlek thuis, maar hier heeft de verslaggever geen actieve herinnering meer aan. Het was in ieder geval niet best en de stand was nul (of 1 ?) tegen veel te veel.
  Deze dag kent echter ook hoogtepunten. De zon schijnt, Jazz is pupil van de week en scoort overtuigend de 1-0 en er is een enorme aanhang jeugd en ouders/grootouders aanwezig om Jazz en uiteraard het 1e Seniorenteam van Simonshaven aan te moedigen. Onze pupillen halen een bal en zelfs hesjes vanwege het grote aantal spelers en gaan ‘partijen’ op het bijveld en het eerste wint met 4-1 glorieus van Pernis.

  Onze pupillen hebben in de afgelopen weken uiteraard wel gewoon hard en gedisciplineerd getraind en konden we goed scherp en voorbereid richting de tegenstander van vandaag: VV Meeuwenplaat.

  Het team was vanmorgen geheel compleet en inclusief aanhang vertrokken we vanmorgen richting Hoogvliet. Onze gastheren hadden vandaag in de vroege ochtend duidelijk niet gerekend op een ‘Simonshaven inval’: De parkeerplaats was gelijk vol en de koffie en tosti’s waren niet aan te slepen.

  De wedstrijd:
  Simonshaven begint voortvarend en Djano – die in principe een ‘thuiswedstrijd’ speelt, maar gelukkig voor Simonshaven heeft gekozen – heeft het duidelijk op z’n heupen. Hij knalt even gemakkelijk en overtuigend drie ballen hard in het net en dat is het startsein voor het team om vandaag door te halen. En dat gebeurt: de kansen (lat/paal/lat/paal) volgen zich in razend tempo op en we komen door overtuigende doelpunten van de spitsen – en ook de onvermoeibare Jazz op een terechte en zeer verdiende voorsprong van maar liefst 0-8 bij rust!
  Meeuwenplaat grijpt in en er staat in de tweede helft een nieuwe keeper. Ook Simonshaven besluit om vaste sluitpost Djace te laten voetballen (1e helft niets te doen en had bijna onderkoelingsverschijnselen). Thijs pakt z’n kans als keeper en dat is vrij logisch, zo niet genetisch bepaald. De kansen in de tweede helft zijn er legio. Djace fungeert als een veredelde spits en krijgt goede kansen, maar mist geluk in de afwerking maar vooral de nieuwe keeper van de tegenstander ligt naarstig in de weg en behoedt Meeuwenplaat van een grotere achterstand. De wil om te winnen met grotere cijfers blijft echter leven bij Simonshaven en de normaal zo controlerende stofzuigers Brett en Jaysen gaan zich steeds vaker mengen in de aanvallen. Uiteraard is dit een risico maar achterin blijven Narino en Jazz de boel dicht houden en sleuren van links naar rechts. Ze houden met z’n tweeën de boel volledig dicht en Thijs staat gewoon de ene na de andere bal eruit te rammen. De ‘driemansverdediging’ Thijs, Narino en Jazz zien slechts 1 tegengoal (uit het niets)vallen. Dit mag de pret niet drukken en Simonshaven gaat door en inderdaad zowel Brett als Jaysen drukken een paar goede goals binnen. Vervolgens geeft Djace ook nog even een perfecte voorzet op t koppie van Henk en de eindstand is gezet: 1-12!!
  Een hele sterke en overtuigende overwinning van onze boys tactisch heel sterk geacteerd door onze trainers Rik en Danny.
  Volgende week op wereldreis naar het nogal afgelegen Zuidland en het is heel vroeg verzamelen op Simonshaven voor iedereen. Het was een goede ochtend met super gemotiveerde spelers, trainers en fans!!
  Onze hoofdrolspelers: Jazz, Djace, Jaysen, Brett, Djano, Thijs, Narino en Henk.
  Goed gedaan!