• Wie stopt deze trein

  26 sep 2022
 • 24 september 2022
  Spijkenisse Jo10-4 vs Simonshaven Jo10: 2-11 Eindstand

  De Simonshaven trein dendert voort.

  Vandaag een volgende derby op t programma, Spijkenisse Jo10-4 uit.
  Laat beginnen, 10.30 uur, dat is voor iedereen prettig… Lekker rustig om 09.45 afspreken op de parkeerplaats, dus iedereen kan uitslapen.
  Goed, het is een druilerige herfstdag en dan is de parkeerplaats – zo groot als 10 voetbalvelden – al helemaal vol.. We besluiten allemaal (zo goed als) weer naar huis te rijden en ons lopend richting het complex te begeven. So far, so good. De kleedkamer is gelukkig om 10.00 uur beschikbaar en we lopen met z’n allen naar t veld. Na een fikse wandeling door het buitengebied van Spijkenisse zijn we uitgekomen op veld 630 D en gaan de ouders/grootouders even uitpuffen en de spelers beginnen aan de warming-up. Na 30 seconden begint de wedstrijd. Het is nog even aftasten van beide kanten. Simonshaven zoekt nog even naar de juiste vorm en we komen ongelukkig op een 1-0 achterstand. Heel jammer, maar onze jongens laten de koppen niet zakken en voelen dat hier vandaag meer te halen valt.
  En dat klopt: Ons team gaat blokken en begint te combineren wat al snel leidt tot een verdiende gelijkmaker, maar we gaan gewoon vol gas door en in de eerste helft lopen we uit tot 1-6: Rust.
  Op naar de kantine en weer terug, maar niet iedereen redt dat binnen een kwartier, dus de meeste toeschouwers komen iets te laat aan en Simonshaven heeft alweer 2 keer gescoord. Na de 1-8 wordt het serieus ‘Gallery play’ en er worden serieuze combinaties 1,2,3 en 1,2,3,4 keer tikken en afronden op de mat gelegd. Het wordt dus eenvoudig 1-11 en dan gaan de trainers nog even ‘out of the box’ denken en gooien de opstelling volledig om: alle aanvallers in de verdediging en vice versa. Dit is voor de jongens ‘even wennen’, maar vooral heel leuk om te zien, dat ze ook allemaal een duidelijke ‘comfort-zone’ hebben en even in de war waren. Toevallig valt er nog een tegendoelpuntje, maar dat weerhoudt onze jongens er niet van om wederom paardje-rijdend en buikschuivend het veld te verlaten alsof we wederom de Champions-League finale hebben gewonnen, en terecht.

  Deze fantastische prestatie staat wederom niet op zichzelf: De Jo-11 heeft vandaag gewonnen (1-7!). De Jo-9 is nog steeds ongeslagen met een sterk gelijkspel (5-5) en ook het eerste Senioren heeft tegen Flakkee de volle buit gepakt (Mooi doelpunt hoor die derde, schitterende actie, maar verbleekt bij de doelpunten van de jeugd hoor) en de vraag is: “Wie stopt die Simonshaven trein?”. Ik denk niemand dus.