• Wij zijn winnaars!

  20 mei 2023
 • 20 Mei 2023
  VV Smitshoek Jo10-6 – SV Simonshaven JO10: 3-5 Eindstand

  Wij zijn winnaars!

  Na een redelijk teleurstellende nederlaag vorige week thuis tegen Zuidland Jo10-1 (3-6) maar ook een prachtig zonnig toernooi bij FC Vlotbrug op Hemelvaartsdag (Jo10 en Jo11), gaan we vandaag richting de mega-club VV Smitshoek, een grote onbekende tot noch toe voor onze spelers.

  We zijn compleet en hebben dus voldoende verse wissels tot onze beschikking.
  Op een strak kunstveld begint de wedstrijd en het is al snel duidelijk, dat wij dit niveau aankunnen.
  Helaas zijn we slordig gedurende de eerste 10 minuten en laten toe, dat Smitshoek op een 2-0 voorsprong komt. Danny staat er vandaag in z’n eentje voor en breekt z’n tere hersens om de boel om te kunnen draaien en dit slaagt: Dankzij twee geniale invallen komen we verdiend op een 2-2 ruststand.

  Na rust komen we beter op het veld, verstandiger, slimmer en vooral scherper. We maken twee goede goals en komen op 2-4! Desondanks voelt een grote club als Smitshoek zich verplicht om resultaat te behalen en maakt het ons bijzonder lastig. Djace staat gelukkig weer als een leeuw te keepen en houdt onze ploeg op de been. Toch valt de tegentreffer na lang pressen van Smitshoek en het wordt nog spannend, 3-4.

  Smitshoek blijft aandringen, maar de ploeg raakt ook gefrustreerd door de volharding van onze mannen die sjouwen, duwen, trekken en ploegen om hier de punten te gaan weghalen.

  En dat lukt! We scoren een vlammende 3-5 en er gaan drie punten in de tassen.

  Het was een wat slordige wedstrijd vandaag met bij vlagen een rommelige opeenpakking van spelers die elkaar in de weg liepen, maar bij tijd en wijle werd goed en snel gecombineerd en dat maakte vandaag het verschil. Dit samen met een teamspirit die niet te overtreffen is – de spelers moedigen elkaar sterk aan en gunnen elkaar het allerbeste – was dit vandaag gewoon een stevig verdiende overwinning.

  De winnaars van vandaag waren Djace, Jeremiah, Thijs, Narino, Dean, Djaysen, Brett, Henk, Djano en Jazz. Goed gedaan en op naar het nieuwe seizoen!

  Intussen heeft ons het nieuws bereikt, dat onze Jo-9 een sterke overwinning heeft behaald bij Rockanje en die kan ook op de winnaarslijst! Van harte!

  Goed, het was een enerverende ochtend, maar de dag is nog niet voorbij: Het eerste van SV Simonshaven (senioren) gaat vandaag naar De Rotterdamse Leeuw (DRL) om kans te maken direct kampioen te worden! Dit is afhankelijk van het resultaat van SCO’63 uit Spijkenisse. Bij puntverlies van SCO’63 en uiteraard winst voor SV Simonshaven kan dit nog eens een historische middag worden! SV Simonshaven reist met een volle bus spelers, bestuur, staf en aanhang naar DRL en is op tot de tanden toe bewapend om een monsterzege te behalen. En zo geschiedde: Er wordt een clubrecord gebroken en de ploeg weet eenvoudig en efficiënt een 0-23 (Jawel, het klopt!) op het scorebord te plaatsen. Het blijkt niet genoeg. SCO’63 weet zelf een paar minuten voor tijd een 2-1 overwinning uit het vuur te slepen en is dus kampioen. SV Simonshaven is periodekampioen een grijpt de laatste strohalm om alsnog een promotie naar de 4e klasse af te dwingen.

  Het gaat hier om een echte finale op 10 juni aanstaande (tegenstander nu nog niet bekend bij de redactie) en het moet dan echt gaan gebeuren in het stadion van Simonshaven waarbij hopelijk iedereen die de club een warm hart toedraagt aanwezig zal zijn. Iedereen is welkom, niet alleen leden, directe familieleden maar ook overige fans, achternichten, verre omes, huisdieren, buurmannen en buurvrouwen, ambtenaren etc etc. We maken er een feest van en zorgen met onze steun, dat ons team gewoon weer een klasse hoger gaat spelen komend seizoen.

  Want wij zijn winnaars!