• Winnaars

  16 mrt 2024
 • 16 Maart 2024
  VV Hekelingen JO11-5 vs SV Simonshaven JO11-1 0-7 Eindstand

  Winnaars.

  Vandaag is DE dag, erop of eronder: Om onze eerste plek zeker te stellen in dit derde kwart van de competitie is de boodschap duidelijk: We moeten sowieso winnen en als het kan met zoveel mogelijk doelpunten in ons voordeel om directe concurrent ’s Gravendeel definitief van ons af te schudden.
  We hebben 4 gespeeld en 4 gewonnen, en we staan op doelsaldo een krappe 2 punten in het voordeel.

  En dan mag je naar VV Hekelingen waarvan je weet, dat het altijd lastig is en dan bedoelen we niet om ondanks dit vroege tijdstip je auto kwijt te kunnen of een warme kop koffie te krijgen, maar met name omdat het hier altijd een regionale strijd wordt.

  Trainer Rik heeft nachtenlang gesleuteld aan een strijdplan voor deze dag en dat laat zich in het veld al spoedig zien.

  Terwijl de hossende en luid toeterende meegereisde aanhang (bedankt Mama Jazz!) voor de sfeer zorgt, trekt Simonshaven moedig ten strijde.

  Er worden al snel diverse kansen gecreëerd en we hoeven dan ook niet lang te wachten op de verdiende 0-1!
  Het gaat langzaam, maar wel gestaag en ondanks het feit, dat we ook redelijk veel kansen missen, gaan er toch wel een paar goede ballen binnen de palen en zo gaan we halverwege richting de kleedkamers met een 0-5 voorsprong. Deze stand geeft hoop aangezien we nu dus qua doelsaldo 7 punten voorsprong hebben.

  Ook na rust drukken we gelijk door en voordat de toeschouwers goed en wel een plek hebben genomen langs de lijn vliegt de 0-6 al in de touwen!

  Er wordt door de trainer deze keer dynamisch doorgewisseld waardoor het team telkens op volle sterkte kan blijven spelen en we blijven daardoor de bovenliggende partij.
  De trainer van Hekelingen heeft nog wel een verrassing in petto voor ons: hij wisselt de keeper en daarvoor in de plaats komt er een soort tweede Djace, een keeper die dus z’n doel schoon houdt.
  Halverwege tweede helft kansen genoeg, maar de bal gaat er maar niet in.
  Een paar minuten voor het einde vliegt er gelukkig nog een goede bal in de touwen en eindigen we deze zeer sterke wedstrijd met 0-7!

  En dan? Onze concurrent speelt pas om 10.00 uur, dus we gaan met z’n allen richting het thuishonk van SV Simonshaven om aldaar de ontwikkelingen af te wachten onder het genot van diverse spijzen en dranken.
  Pas rond 11.30 uur wordt bekend, dat ’s Gravendeel thuis heeft gewonnen van SHO met 21-1 en wij ondanks onze goede prestatie helaas niet als eerste zijn geëindigd, louter op doelsaldo.
  In die wedstrijd is er dus effectief elke drie minuten minimaal een doelpunt gemaakt en dat moet een behoorlijke sprintpartij zijn geweest op een half veld:)

  Gelukkig laten we deze bizarre wending snel achter ons en hebben we feitelijk in de vierde klasse gewoon 5 keer gespeeld en 5 keer gewonnen, en dan ben je gewoon een winnaar en dat zijn wij!

  We mogen heel trots zijn op onze club die alles voor ons klaar staat en regelt.
  De trainers/coaches van het eerste uur en ook van nu, die de jeugd hebben opgezet slechts een paar seizoenen geleden en gezorgd hebben, dat we inmiddels meer jeugdteams dan seniorenteams hebben!

  Uiteraard alle toeschouwers, de ouders, grootouders, broertjes en zusjes, tantes en omes, nichten en neven, allen die week in, week uit alle oer-Hollandsche elementen trotseren om deze helden te begeleiden en aan te moedigen!

  Vandaag de selectie compleet:
  Rik (Tr), Djace, Thijs, Jack, Narino, Brayden, Declan, Djano, Jazz, Kyandro, Henk en Jelte.

  Echte winnaars!