• Zoveel kansen maar nul punten!!

26 feb 2022
  • Ondertussen in Kiev en in de Oekraïne vinden de vreselijkste taferelen plaats wanneer in Nederland alles gewoon door gaat alsof er niets aan de hand is eigenlijk niet te bevatten maar zo gaat het helaas. Dus relativeer dat het hier allemaal nog ok is en maar een potje voetbal is.
    Zo ook het amateurvoetbal ging weer door en moesten de boys van sv Simonshaven op bezoek bij het lager geplaatste Goudswaardse Boys.
    De voorzitter van sv Simonhaven zei tegen mij dit is een zes punten wedstrijd en daar had hij helemaal gelijk in. Deze pot had een groot verschil kunnen maken op de ranglijst het betekende aan of af haken tijdelijk op de ladder van de ranglijst. Lekker zonnetje een beter veld als vorige week zou best mogelijk zijn om een leuke middag te beleven.
    Vanaf de aftrap ging het kansen regenen bij het doel van goudswaardese boys ongelofelijk zoveel mogelijkheden op de 1 en de 2 en wellicht de 3-0 maar lukte wederom niet om de bal tussen palen te plaatsen.
    Alle aanvallers hebben een kans of meerdere gekregen om de voorsprong neer te zetten maar helaas sneuvelde 1 op 1 allemaal op de keeper in de handen van de sterke goallie van goudswaardse boys .
    En net als vorige week valt de goal dan aan de andere kant door een ongelukkig moment van de keeper van sv Simonshaven die een speler beroerd in de zestien dus penalty 1-0. Redelijk harde overtredingen van goudswaard liepen door de eerste helft heen en er werden er ook gele kaarten uitgedeeld. Ook de 2-0 was gemaakt waar keeper van sv Simonshaven in de problemen was maar gelukkig zag de arbiter iets onrechtmatig en werd de goal afgekeurd en de stand tot de rust 1-0 het zelfde bleef.
    Tweede helft werd grimmige en de duels werden steviger zeker van kant van Goudswaard en dat resulteerde uiteindelijk in een terechte rode kaart in het begin van de tweede helft en dat bood mogelijkheden.
    Kansen kwamen er ook de tweede helft alhoewel niet zulke grote maar doordat we erg ver vooruit liepen was de ruimte voor de counter aanwezig en kwamen goudswaardse boys gevaarlijk voor de goal en kwamen we nog goed weg. Totdat er een bal voorgetrokken werd vanaf rechts die pardoes in de goal gelopen werd door Bjorn en ongelofelijk pech had maar het was wel de 2-0.
    Naar mate de wedstrijd vorderden ebde het geloof een beetje weg, maar we kregen ook een penalty voor torpederen van een aanvaller en Bjorn nam zijn verantwoordelijkheid en bracht de spanning terug 2-1.
    De laatste minuten waren wel spannend maar het mocht niet baten, de af en toe warrige scheids die weinig tijd bij trok wegens tijdrekken wat behoorlijk gedaan werd door de thuisploeg blies het eindsignaal.
    Jammer, maar ook niet goed genoeg verloren we deze wedstrijd tegen een uitermate matige concurrent die echt niet veel voetbal in huis heb maar de cijfers staan en dat is wat telt!!
    Volgende week staat er weer een potje te wachtte tegen GOZ altijd lastig!!
    Blijft positief mannen en kijk vooruit!!