• Zwartewaal 3 - Simonshaven 2

  23 aug 2021
 • Het is een mooie dag om te voetballen en hierbij de 1e officiële oefenwedstrijd van de selectie van Simonshaven. Het veld ligt er goed bij en de sfeer is goed. Ook veel jongens van de middag wedstrijd zijn vroeg aanwezig om naar de spelers van de ochtendwedstrijd te kijken.
  De wedstrijd beginnen wij als Simonshaven erg goed en zijn al snel de beter voetballende partij. In de 8e minuut geeft Martijn dan een goeie steekpass op Jacob, die speelt daarbij Jeffrey in en die kan zonder moeite afronden! 0-1. We blijven de betere partij en Toivi komt in de 14e minuut ook nog tot een schot, maar de keeper van Zwartewaal kan redden. In de 32e minuut een vrije trap op een mooie plek en Jeffrey gaat achter de bal staan, maar de bal verdwijnt naast. In de 35e minuut beland na een hoekschop de bal bij Justin, die gooit een bal voor/richting het goal, word nog licht getoucheerd door een voet van Zwartewaal en daarna door iedereen gemist, hierbij verwachtte de keeper hem ook niet meer. 0-2. Daarna blijven we de betere partij en word Jeffrey nog 1 keer 1 op 1 gezet met de keeper, maar na een aantal sprints van 50 meter was hij hier niet scherp genoeg voor de goal en kan de keeper redden.
  Ruststand 0-2.
  Vlak voor en net na de rust kwamen we in de problemen, niet zozeer door de tegenstander, maar door pijntjes, Mo, Martijn haakte af, Tom en Toivi moesten gaan werken, waardoor de groep opeens uit nog maar 12 spelers ontstond, Danny als keeper ging dan ook spelen als veldspeler, Kai en Mitch sloten ook aan om bij nood nog in te kunnen vallen.
  De 2e helft was het vooral op ervaring de wedstrijd uitspelen en veel vuile meters maken. Dit hebben we met ze alle goed opgepakt. Ondanks de vele positionele wijzigingen, coachte we elkaar en werden de meters voor elkaar gemaakt, de fittere spelers hielden de minder fitte spelers overeind. Zwartewaal kwam wel een aantal keer dichtbij, maar echt gevaarlijk is het niet geweest. Daniel heeft ons nog een paar keer gered, maar het stond als een huis. In de 86e minuut was dan eindelijk de beslissing, want had de 1-2 gevallen, hadden we het denk ik opgegeven. Maar afijn verder over die 86e minuut, Antonio geeft een goeie pass op Jacob en die speelt Mitch op snelheid in, die kijkt goed en vind Jeffrey in de 16, die rond wederom goed af!

  Simonshaven bestaande uit: Daniel, Antonio, Mo, Martijn, Rene, Tom, Heisam ©, Toivi, Jacob, Jeffrey, Abdullah, Okan, Yoran, Danny, Kai en Mitch. Begeleiding: Björn, Mo, Nick en Paula